Bitcoin stijgt na uitspraken Elon Musk en CZ

Bitcoin stijgt na uitspraken Elon Musk en CZ

De bitcoin prijs reageert sterk op uitspraken van Elon Musk en Changpeng 'CZ' Zhao. BTC stijgt deze maandagochtend minstens 1.000 dollar naar $16.898 op de Bitstamp grafiek.

Vanochtend stond de koers nog op $15.784. In een huidige markt met teruglopende handelsvolumes toont BTC zich weer van zijn volatiele kant, in dit geval een beweging naar boven. De daggrafiek ziet er netjes uit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

bron: CryptoCompare
bron: CryptoCompare

Het is lastig redenen aan te wijzen waarom bitcoin plots reageert. Maar uitspraken van twee bepalende figuren lijken een rol te hebben gespeeld.

De baas van onder meer Twitter en Tesla reageert na een tumultueuze week vol FTX-drama. In de ogen van Musk gaat bitcoin het 'redden, maar kan het een lange winter worden'.

Binance op zijn beurt komt met een herstelfonds voor de crypto industrie. Er is nog veel onduidelijk hoe Binance dit fonds gaat vullen en hoe bedrijven ervoor in aanmerking kunnen komen.

Hoe robuust het herstel is, valt te bezien. De FTX-saga is nog volop gaande en ook rondom bedrijven als Crypto.com en Nexo heerst momenteel de nodige FUD.

Lees meer over:
Bitcoin prijs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties