Bitcoin stijgt plotseling en staat weer boven $28.000

Bitcoin is vanochtend ineens hard gestegen. De koers schoot rond het middernacht met een scherpe spike omhoog en bereikte het niveau van $28.000. Deze stijging van 3 procent zorgde er ook voor dat altcoins stegen.

Prijsstijging

Hieronder zie je de grafiek met een twee uurs-interval. Het is goed te zien hoe bitcoin in één week tijd iets meer dan 8% is gestegen.

Bitcoin stijgt plotseling en staat weer boven $28.000

De reden voor de stijging is nog niet duidelijk, alhoewel er wel wat nepnieuws rondgaat over een bitcoin ETF die is goedgekeurd.

Volgens foutieve berichtgeving heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvraag van Franklin Templeton voor een bitcoin spot ETF goedgekeurd. Het zit echter anders: je zou kunnen stellen dat de SEC de aanvraag ter kennisgeving heeft aangenomen. Maar goedkeuring om dit financieel product te kunnen noteren is er absoluut nog niet.

Aan de andere kant lijkt het er met de recente stijging op dat de shortpositie van $30 miljoen is geliquideerd. Dat zorgt soms voor een sneeuwbaleffect, waardoor de koersstijgingen extremer lijken en er niet per se een reden achter hoeft te zitten.

Door deze stijging, staat de koers voor het eerst sinds 17 augustus 2023 weer boven de psychologische grens van $28.000. Ook veel altcoins stegen mee met bitcoin. Ethereum noteert een groene 3 procent en de prijs ervan steeg naar $1.750.

De Fear- en Greed index bevindt zich op het “neutrale” niveau met 50 punten. Dat is iets hoger dan het niveau van de afgelopen maand.

Bitcoin stijgt plotseling en staat weer boven $28.000
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...