Bitcoin voorraad bij grote beurzen op laagste punt in drie jaar

Als we de gegevens van on-chain dataverkoper Santiment mogen geloven, dan hebben bitcoiners en masse hun bitcoin bij grote beurzen weggehaald. Op het moment van schrijven hebben de beurzen nog maar 10,87 procent van de bitcoin die in omloop is in handen.

Hoe meer bitcoin er van de beurzen verdwijnt, hoe kleiner de kans op een grote verkoopgolf. Daarbij is de kans op het tegenovergestelde juist groter. Als er straks weer een hype ontstaat, zijn er relatief weinig bitcoin om aan een eventuele vraag-golf te voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beurzen zien grote uitstroom

Santiment weet te melden dat na een aantal stevige correcties van bitcoin, de hoeveelheid bitcoin op exchanges ook scherp gedaald is. Volgens de gegevens van het analysebedrijf zitten we met dit getal op het laagste punt sinds december 2018. Destijds zaten we in het midden van een crypto-winter.

De analisten van Santiment zijn ervan overtuigd dat dit de kans op een grote verkoopgolf en dus een daling van bitcoin verkleind.

Al valt er uiteraard niets uit te sluiten. De bitcoin koers is simpelweg de koers waarvoor de laatste persoon heeft besloten zijn bitcoin van de hand te doen. Maar het is wel een hoopgevende statistiek die laat zien dat de hodlers langzaam maar zeker meer bitcoin opslokken.

Wat zorgde voor de daling van afgelopen vrijdag?

Afgelopen vrijdag maakte de markt een plotselinge schuiver naar beneden. Volgens de analisten van Santiment heeft de bitcoin koers een tik gekregen vanwege de geruchten over een Russische invasie in Oekraïne en alle gevolgen van dien.

Experts in de Verenigde Staten en andere Westerse landen geloven dat er een grote kans is dat Rusland Oekraïne binnenvalt. Onder meer om te voorkomen dat Oekraïne zich aansluit bij de NATO en om die reden heeft het enorme hoeveelheden troepen bij de grens gestationeerd.

Het is echter maar de vraag in hoeverre Rusland daadwerkelijk van plan is om Oekraïne binnen te vallen. Meerdere officials van het land hebben aangegeven dat het onzin is en dat het Westen dit alleen maar roept om te provoceren.

Santiment geeft aan dat de volatiliteit als gevolg hiervan niet alleen maar bij bitcoin werd gezien. Ook de traditionele financiële markten kregen een tik als gevolg van de geruchten over een mogelijke oorlog tussen Rusland en het Westen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....