Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs net boven $7.300, wat zeggen de grafieken?

1273 totale weergaven

Wat gaat de prijs van bitcoin (BTC) doen? Dat is de grote vraag waar handelaren dagelijks mee worstelen. We nemen een kijkje naar de grafieken en bekijken de mogelijke scenario’s.

Dit is geen financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekgrafiek

Wij bevinden ons al een aantal maanden in een neerwaarts trendkanaal. De prijs beweegt zich tussen twee trendlijnen, daarop kun je anticiperen.

We naderen het Fibonacci level .786 wat een mooi level is om een long positie in te nemen. Het is een bijna 80% daling van de eerder gemeten stijging. Een uitstekend moment om terug te kopen als je kijkt naar risk/reward ratio’s.

Dit level ligt rond de 5.500$. Feit is natuurlijk dat Bitcoin nooit in een rechte lijn naar beneden gaat, maar hier in golfbewegingen naartoe zal gaan.

Weekgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs net boven $7.300, wat zeggen de grafieken?

Daggrafiek

Als we kijken naar de daggrafiek zien wij dat support gehouden heeft en wij een higher high en een higher low hebben gemaakt, wat staat voor een uptrend op de korte termijn.

In de range van $6.500 tot huidige koerslevels is het een mooie kans om een trade te maken richting $8.000 om vervolgens de 100MA op te zoeken die langs het channel loopt aan de bovenzijde.

Als je op de chart kijkt zijn er een aantal mooie instap momenten te zien met een prima risk-reward. Let wel: Riskeer in deze niet meer dan 2% van je tradekapitaal. Voor nu willen wij nog geen nieuwe low zien voor Bitcoin.

$6.385 is cruciaal voor ons. Als deze doorbroken wordt is onze tradesetup verleden tijd.

Daggrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs net boven $7.300, wat zeggen de grafieken?

4-uursgrafiek

Na het inzetten van de low rond $6.500 volgde er een mooie pump waarna een retrace volgde naar het. 618 Fibonacci level. Vervolgens was er een een korte uptrend om oude supportlevels te testen als weerstand.

Echter was de weerstand te groot en doorbraken wij de risingwedge aan de onderzijde, wat overigens resulteerde in de veelbesproken CME futuregaps.

Wij kijken in ieder geval omhoog en is het in onze ogen voor nu nog te vroeg en te laag om te shorten. Trade staat klaar en Bitcoin doet de rest!

Bitcoin kopen? Dat kan via Bitcoin Meester.

4-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs net boven $7.300, wat zeggen de grafieken?

Wat gaat bitcoin doen?

De belangrijke support levels voor deze range liggen tussen $7.000 en $6.500. Weerstand levels
die wij graag getest zien worden zijn $7.800, $8.000 en $8.500. Mocht de trendlijn aan de bovenzijde doorbroken worden is $11.500 zelfs een mogelijkheid, maar dat lijkt erg ver weg.

Aan de andere kant moet er rekening worden gehouden met een mogelijk long squeeze omdat de longs momenteel erg hoog staan wat kan resulteren in een prijsdaling.

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Het team van Margin Traders NL bespreekt dagelijks de Crypto en Forexcharts met haar leden alsmede nieuwe en lopende trades.

Voor meer informatie over ons traderscollectief kun je een kijkje nemen op onze gloednieuwe website. Of kom gezellig langs op Telegram en maak kennis met de andere handelaren.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...