Bitcoin (BTC) Analyse: De prijs is $8.500, houden de bulls stand?

961 totale weergaven

In mijn vorige prijsupdate schreef ik dat de bulls een bull flag konden vormen om vervolgens naar $9.000 te gaan. Dat is gebeurd alleen maakte de koers daarna een flinke correctie naar $8.100. Inmiddels is de prijs terug naar $8.500. Kunnen de bulls terug naar $9.000 of gaan de bears het overnemen? Lees snel verder!

Bitcoin koers maandelijkse grafiek

Op de maandelijkse grafiek is er een nieuwe maand begonnen. Hier valt natuurlijk op dag 1 niet veel over te zeggen. Wel is te zien dat de candlestick van mei op oplopende volume net gesloten is boven de grens van $8.400, een eerdere weerstandspunt. Zal komende maand een rode maand worden waar de bears winnen? Sinds september 2016 is het maar één keer eerder gebeurd dat we meer dan 4 maanden groen zagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Analyse: De prijs is $8.500, houden de bulls stand?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek ziet het er naar uit dat de koers rood gaat eindigen, ondanks dat de candlestick een higher low vormt. Op de lagere timeframes zag de dip naar $8.000 er slecht uit, maar als je uitzoomt is er niks aan de hand. Het volume is ook niet zo hoog dat ik me zorgen maak. Om te weten of we een verdere wekelijkse correctie naar beneden krijgen duiken we in de dagelijkse grafiek voor meer informatie.

Figuur 2: Op de wekelijkse blijft de koers higher lows maken

Bitcoin (BTC) Analyse: De prijs is $8.500, houden de bulls stand?

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de koers higher lows blijft maken en dat we met de recente dip de $8.200 steunpunt (zwarte lijn) hebben weten te behouden. De RSI is inmiddels ook weer wat afgekoeld, wat weer biedt voor een koersstijging.

Dit geeft me vertrouwen dat de bulls nog de controle hebben. Met $8.500 zitten we nu tussen de $8.200 en $8.800. Als de bulls de $8.600 en met name de weerstand op $8.800 met overtuiging weer weten te breken dan blijft $9.600 in zicht.

Als $8.200 wordt gebroken dan gaan we terug naar het vorige steunpunt rond de $7.800 – $7.600.

Figuur 3: De bulls blijven higher lows maken en ondanks de dip hebben ze de controle.

Bitcoin (BTC) Analyse: De prijs is $8.500, houden de bulls stand?

Conclusie

Na wekenlang groen is er weer een rode candlestick te zien. Ondanks de dip van $1000 in een paar uur tijd lijken de bulls positieve momentum te behouden. Zolang de koers op de dagelijkse grafiek higher lows blijft maken behouden de bulls controle.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!