Bitcoin ter waarde van $30 miljoen komt weer tot leven in 9 jaar oude wallet

Een stokoude bitcoin wallet kwam vandaag plots tot leven. Het bitcoin adres is weer tot leven gekomen. De eigenaar van dit adres verstuurde 616 BTC dat al ruim 9 jaar stil stond.

Diezelfde bitcoin werd ruim 9 jaar geleden verstuurd naar het adres. De dagwaarde was toen ruim $8.100, nu is 616 BTC zo’n $30 miljoen waard. Wie achter deze grote som geld zit is niet bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oude bitcoiners

Het netwerk van bitcoin zag in 2009 het levenslicht. Inmiddels draait het protocol al meer dan 12 jaar op duizenden verschillende soorten computers wereldwijd.

Bitcoin is inmiddels een mainstream onderwerp geworden, maar in de beginjaren was het vooral een project voor programmeurs en andere mensen die interesse hadden in bijvoorbeeld (online) privacy en cryptografie.

Veel kopstukken van vroeger zijn inmiddels niet vaak meer onderwerp van gesprek, maar hebben mogelijk nog wel een grote digitale zak met BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...