Bitcoin terug naar $50.000? Dit moet jij weten

986 totale weergaven

Het lukt bitcoin maar niet om het positieve momentum te herpakken, nadat de koers op 5 augustus een gigantische klap te verwerken kreeg. Sindsdien wist de bitcoin koers te herstellen, maar we kunnen niet zeggen dat de bulls weer in controle zijn.

Zien we deze week een terugkeer naar de 50.000 dollar voor bitcoin?

Belangrijke week op het programma voor bitcoin

Het momentum is dus nog niet aan de zijde van bitcoin. Ook vandaag staat de digitale munt weer in het rood. Waar het weekend nog veelbelovend begon, eindigde de weeksluiting negatief en staat bitcoin vandaag ook weer stevig in het rood.

Op het moment van schrijven klokt de koers binnen op 58.000 dollar en is het sentiment behoorlijk zuur.

Niet in de laatste plaats omdat de aandelenmarkt er alweer in geslaagd is om te herstellen van de enorme crash van 5 augustus, terwijl de bitcoin koers nog een beetje achterblijft.

Wat zou daar verandering in kunnen brengen?

Deze week staat het jaarlijkse Jackson Hole symposium van de Amerikaanse centrale bank op het programma. Als we daar een optimistisch verhaal krijgen van de Amerikaanse centrale bank over het aantal renteverlagingen voor het verdere verloop van 2024, dan kan dat bitcoin een nieuwe boost geven.

Vooralsnog blijft de angst echter overheersen en lijkt een terugkeer naar de koers van 50.000 dollar meer waarschijnlijk dan een nieuwe all-time high op de korte termijn.

Zuur sentiment voor bitcoin

Net als de rest van de markt is ook Roman (@Roman_Trading) op dit moment niet heel positief over bitcoin.

Op basis van de dagelijkse grafiek voorspelt hij dat de koers langzaam afzakt naar het niveau van 55.000 dollar.

Vanaf dat niveau wordt hij echter weer geïnteresseerd in het nemen van longs (gokken op koersstijgingen). De kans is dus aanwezig dat we nog eventjes zakken, om vervolgens de weg omhoog weer in te zetten.

Verder zijn de ogen dus gericht op de Amerikaanse centrale bank tijdens het Jackson Hole symposium. Vooralsnog zijn de verwachtingen voor de volgende rentevergadering van 18 september voor 100% ingesteld op een renteverlaging.

De kans is volgens de markt nu 71,5% dat de rente met 0,25% daalt en 28,5% dat we een renteverlaging van 0,50% krijgen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....