‘Bitcoin is de toekomst van ons geld’, aldus dit Amerikaanse Congreslid

Het huidige monetaire stelsel is véél te centraal geregeld. Bovendien profiteert slechts een beperkte groep van deze centrale geldcreatie. Het is geen malse woorden die het conservatieve Congreslid Tom Emmer bezigt.

Hij doet zijn uitlatingen tijdens een interview met bitcoin investeerder Anthony Pompliano, zo meldt Decrypt. Pompliano is mede-oprichter van Morgan Creek Digital, een investeringsfonds die voor klanten investeert in liquide assets zoals Bitcoin of aandelen verwerft in Bitcoin bedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Emmer (59) is namens de staat Minnesota afgevaardigde voor de Republikeinse Partij. Ook is hij vice-voorzitter van de denktank Congressional Blockchain Caucus. Hij is een van de weinige Amerikaanse politici die toekomst ziet in cryptovaluta. En niet alleen als speculatiemiddel.

‘Bitcoin gaat niet meer weg’

‘Ik heb een hekel aan centrale macht’, zo verklapt Emmer tijdens de ‘Pomp Podcast’, waar hij bijna onafgebroken aan het woord is.

Zoals bekend ligt het monetaire beleid van Bitcoin vast in het protocol. Zowel de inflatie als de uitgifte van de munten zijn voorspelbaar.

Emmer prijst het decentrale karakter van het protocol. Er is namelijk géén macht als een centrale bank die bepaalt wat er gebeurt. Hij trekt een parallel met de financiële crisis van 2008. Net als toen zit de mondiale economie nu in een crisis. Mensen zoeken een uitvlucht naar harde assets zoals goud en Bitcoin, wat prijsstijgingen tot gevolg heeft.

Bitcoin is in 2020 met 54% gestegen, geen enkele assetklasse heeft dat dit jaar voor elkaar gekregen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Tom Emmer”]’Bitcoin gaat niet verdwijnen en komt sterker uit deze Coronacrisis.[/penci_blockquote]

Eind juli zette een financiële toezichthouder de deur wagenwijd open: banken mogen bitcoin en andere cryptovaluta aanbieden én in bewaring nemen. Goed nieuws voor de industrie. Saillant detail: Brian Brooks, die het aankondigde, was tussen 2018 en 2020 Chief Legal Officer bij Coinbase.

Twitter-hack

Emmer sprong ook in de bres voor Bitcoin na de veelbesproken Twitter-hack. Bitcoin is namelijk niet het probleem, maar Twitter had zijn beveiliging niet op orde.

‘Centrale controle, ik hou er niet van’

Als Republikein en ook wel libertarier ziet hij weinig in te veel overheidsbemoeienis. En dat ziet hij nu met de geldcreatie ook gebeuren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De overheid heeft de geldcreatie volledig in controle. Ik neem China als voorbeeld. Daar kon je als burger géén kant meer op na de Corona uitbraak. Je mocht helemaal niets meer’. [/penci_blockquote]

Die tendens naar centrale macht ziet hij ook bij de Amerikaanse overheid. Hij citeert het boek ‘The Road to Serfdom’, geschreven voor de Oostenrijks-Britse econoom en filosoof Friedrich Hayek.

Daarin staat onder meer: binnen een centraal geregeld systeem, het Keynesiaanse stelsel zoals we dat in het Westen kennen, ook in Europa, profiteert slechts een kleine groep van het nieuwe geld.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het werkt prima zolang jij de geldkraan bedient of in het groepje zit die ervan profiteert. Maar als je niet tot dat groepje behoort en jij geen besluit kunt maken, dan eindigt het niet goed.'[/penci_blockquote]

Hij vindt dat de Amerikaanse centrale bank de dollar overschat en hij waarschuwt voor privacy-overtredingen door de overheid.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Ik wil niet dat Big Brother ons in de gaten houdt. De hele know-your-customer procedure is één grote fout’.[/penci_blockquote]

Volgens Emmer gaan we een ‘volgende fase’ in en daarin heeft cryptovaluta wel degelijk een rol van betekenis.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De overheid heeft daar óók een rol in, maar het zal geen grote rol zijn omdat mensen zelfredzaam zijn. Veel méér dan sommige politici denken’. [/penci_blockquote]

Lees meer over:
BitcoinBTCcongres

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin
Lugano accepteert nu bitcoinbetalingen voor gemeentebelastingen

Inwoners van de Zwitserse stad Lugano kunnen hun gemeentebelastingen met cryptocurrency's betalen. De stad maakte...

Nieuws
Tether Behaalt Meer Dan $1,1 Miljard Winst Uit Bitcoin Bezittingen

Tether boekt meer dan $1,1 miljard winst uit bitcoininvesteringen, vergroting van zijn BTC-voorraad met strategische...

Nieuws
“Bitcoin explodeert naar $500.000 deze cyclus”, aldus Bloomberg

De korte opmars van bitcoin (BTC) voorbij $42.000 kan het begin markeren van een opkomende...

Nieuws
Waarom Stijgen Luna Classic En LUNA? Kunnen Veelbelovende Crypto Momentum Vasthouden 70% Pump – Gaat LUNA Herstellen Voor 2024?

De stijging van Bitcoin en Ethereum zorgt voor enthousiasme onder investeerders. De positieve groei die...

Dogecoin en meme coins Nieuws
Meme Crypto Trend Maakt Comeback Op Vooravond 10e Jubileum Dogecoin – Wordt DOGE, SHIB, PEPE of Elon Musk’s Nieuwe Crypto Meme De Voorloper?

Meme coins staan bekend als alternatieve cryptomunten met weinig of geen utility en veel volatiliteit....

Lees meer