Bitcoin transactie van 94.000 BTC breekt records, rijkste ‘gewone’ adres

Elke dag worden er transacties gedaan op het netwerk van bitcoin (BTC). De meeste transacties gaan geruisloos voorbij, maar zo nu en dan is er eentje om bij stil te staan. Vandaag was een transactie ter waarde van ruim $1 miljard onderwerp van gesprek.

Het twitteraccount Whale_Alert houdt de grote transacties op de grootste netwerken bij. Volgens de data analisten was dit de grootste transactie ooit (94.504 BTC!) van een adres dat niet is gekoppeld aan een cryptobeurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van wie zijn deze bitcoin?

De analisten van TokenAnalyst hebben ongeveer één derde van de bitcoin terug kunnen leiden naar aankopen op Huobi. Volgens Glassnode gaat het zelfs om 73.000 BTC.

Het is niet duidelijk welke instantie of wie achter deze transactie zit. Maar er zijn natuurlijk altijd theorieën over. Een van de mogelijkheden is de lancering van Bakkt. De bitcoin future markt opent vandaag hun deuren voor het storten van bitcoin. Er moet ook voldoende bitcoin aanwezig zijn op het adres van Bakkt, want zij betalen hun derivaten uit in BTC.

Volgens Max Keiser gaat het hier om bedrijven die de schatkist met bitcoin aan het vullen zijn. Volgens de oldskool bitcoiner kopen zij alle BTC onder een prijs van $9.000 op.

?s=20

Grootste bitcoin transactie

Cryptobeurzen hebben soms honderdduizenden BTC in kas. In onderstaande tabel is te zien hoe de veredeling is onder de grootste bitcoin adressen. Binance, Huobi, Bittrex en Bitstamp staan in de top vijf, met als laatste in dit lijstje de eigenaar van het adres die we nu bespreken.

De top adressen volgens

Bitcoin transactie van 94.000 BTC breekt records, rijkste 'gewone' adres

Dit is volgens de beschikbare data de grootste transactie in dollar waarde ooit die niet van een cryptobeurs is. Een nieuw record dus voor dit adres en het netwerk van bitcoin. Wil je de wallet bekijken? Dat kan hier.

Uiteraard worden de adressen van Satoshi (en dus beurzen) uitgesloten van deze metingen.

Haast

De verzender van de transactie had in ieder geval haast: de bitcoiner betaalde 480 satoshi’s per byte. Dat is ongeveer $700 aan verzendkosten, twintig keer zo hoog dan nodig was.

De kans is namelijk super groot dat je transactie prioriteit krijgt bij de bitcoin miners met zo’n groot extra bedrag. Zij strijken immers graag die extra satoshi’s op.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...