Bitcoin transactiekosten blijven stijgen: dit is er aan de hand

1978 totale weergaven

Bitcoin blockchain heeft te maken met een opmerkelijke stijging in transactiekosten gemeten in dollars, aangedreven door de groeiende speculatie en hype rond de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. Op 16 november bereikten de totale betaalde fees op de Bitcoin blockchain een indrukwekkende $11.6 miljoen, met een gemiddelde transactiekost van $18.69, een stijging van 113% ten opzichte van de vorige dag en maar liefst 746% in vergelijking met vorig jaar.

Deze significante toename in transactiekosten is een direct gevolg van de verhoogde vraag naar Bitcoin, of tenminste transasacties op het netwerk. Mede door de aanvragen voor een spot BTC ETF door vooraanstaande vermogensbeheerders zoals BlackRock, Fidelity, ARK Invest en WisdomTree. Hoewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog geen definitieve beslissing heeft genomen, met een verwachte deadline in januari 2024, heeft de recente activiteit rondom de ETF-aanvragen geleid tot optimisme in de markt. Speculatie dus!

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld rond $36.469,36, een lichte stijging van 0.58% in de afgelopen 24 uur. Dit jaar heeft Bitcoin een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $712.5 miljard. Ondanks een daling van 47,20% vanaf de all-time high van $69.010 op 10 november 2021, blijft de munt een dominante speler op de markt.

De prijs van Bitcoin uitgedrukt in goud is ongeveer 18,5 ounce per Bitcoin. Dit benadrukt de aanzienlijke waarde die Bitcoin heeft opgebouwd in vergelijking met traditionele veilige havens zoals goud. Hoewel goud al lang wordt beschouwd als een betrouwbare opslag van waarde, begint Bitcoin een vergelijkbare status te verkrijgen onder beleggers die op zoek zijn naar diversificatie in hun portefeuille.

De introductie van een spot Bitcoin ETF zou een belangrijke mijlpaal betekenen voor institutionele beleggers die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency, maar die de directe aankoop via crypto exchanges willen vermijden. Bloomberg-analisten schatten de kans op goedkeuring van de lopende voorstellen in januari op 90%.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...