Bitcoin transactievolume ziet afname: Minder interesse in BTC handel

562 totale weergaven
btc

De handelsactiviteit van Bitcoin verminderd naarmate de transacties- en exchangevolumes afnemen, wat wijst op afnemende belangstelling van beleggers.

Volgens een rapport van Glassnode is het Bitcoin transfer volume afgenomen, wat wijst op een daling in handelsinteresse. Deze daling kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de bredere cryptomarkt.

Bitcoin transactie- en exchangevolumes dalen

Uit de gegevens van Glassnode blijkt dat het Entity-Adjusted Transfer Volume gestaag is afgenomen. Deze statistiek volgt het totale volume van Bitcoin dat betrokken is bij transacties binnen de blockchain, met uitzondering van transacties tussen wallets die eigendom zijn van dezelfde entiteit. Door dergelijke interne transacties eruit te filteren, geven de gegevens een duidelijker beeld van het werkelijke handelsvolume.

Momenteel loopt het gecorrigeerde exchangevolume nog steeds in de miljarden, maar de trend vertoont een neerwaarts traject. Het 30-daagse Moving Average (MA), is gedaald tot onder het 365-daagse MA, wat vaak wordt gezien als een negatief signaal voor de markt.

Afnemend enthousiasme

Eerder dit jaar was het volume gestegen toen Bitcoin nieuwe hoogtes zag, maar sindsdien is het enthousiasme aanzienlijk afgenomen. Volgens de data is deze daling te wijten aan het gebrek aan koersbeweging, aangezien beleggers in rustige periodes de neiging hebben hun interesse te verliezen.

De gegevens duiden er ook op dat de handelsacitiviteit is vertraagd, waarbij er minder transacties plaatsvinden tussen verschillende entiteiten.

Exchange in- en uitstroomvolume volgt het voorbeeld

Een verwante indicator, het gecombineerde in- en uitstroomvolume van exchanges, schetst een vergelijkbaar beeld. Uit deze statistiek volgt de hoeveelheid Bitcoin die in en uit gecentraliseerde exchanges beweegt. Uit de gegevens van Glassnode blijkt dat dit volume ook is afgenomen en dat de 30-daagse MA voor deze indicator nu ruim onder de 365-daagse MA ligt.

Deze trend duidt op een afname van de vraag van beleggers, waarbij minder mensen hun Bitcoin voor handelsdoeleinden van of naar exchanges verplaatsen. Het afnemende volume duidt erop dat de speculatieve activiteit is afgenomen, omdat veel handelaren niet geïnteresseerd lijken te zijn in het huidige marktaanbod.

Wat betekent dit voor de toekomst van Bitcoin?

Hoewel de prijs van Bitcoin onlangs een dip kende, is dit snel herstelt, wat aantoont dat de schommelingen op de korte termijn voortduren. De algemene daling van het handels- en exchangevolume weerspiegelt echter een bredere afkoeling van de markt.

Mogelijk wachten beleggers op meer prijsactie om de belangstelling weer aan te wakkeren. Tot die tijd duidt de vertraging van zowel het handels- als het exchangevolume erop dat de markt gematigd kan blijven. De komende weken zullen essentieel zijn om te bepalen of deze daling tijdelijk is of deel uitmaakt van een grotere verschuiving op de markt.

Lees meer over:
exchangevolumehandelsvolume

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...