Bitcoin Update: koers test belangrijk trendsupport op 30-min grafiek

Sinds vanochtend heeft de koers van Bitcoin een daling van ongeveer 2,5% laten zien, waarmee het gevaar van een terugval in de prijsrange van $33.395 tot $34.892 op de loer ligt. Dit terwijl we net gisteren succesvol uit deze range waren gebroken. Rijst nu de vraag: Was onze korte uitstap boven de prijsrange slechts een ‘tijdelijke afwijking’, of heeft Bitcoin het vermogen zich spoedig te herstellen?

In onze laatste update hebben we een diepgaande analyse uitgevoerd, waarin we een opwaartse trend en zijwaartse prijsbewegingen binnen vastgestelde ranges constateerden. We hebben drie mogelijke toekomstscenario’s geschetst, variërend van het voortzetten van de opwaartse trend tot een mogelijke verdere correctie naar beneden. De markt heeft sindsdien een duidelijke richting gekozen en in deze update zullen we de consequenties hiervan bespreken en wat onze vervolgstappen zouden moeten zijn voor de korte termijn.

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

In onze vorige Bitcoin Update hebben we grondig de 30-minuten grafiek geanalyseerd en ons goed voorbereid op de mogelijke bewegingen van de markt. We constateerden dat de markt zich in een opwaartse trend bevond, gevolgd door een periode van zijwaartse prijsbewegingen binnen een bepaalde range of consolidatiedriehoek. We hebben drie mogelijke scenario’s besproken:

  1. Een voortzetting van de opwaartse trend bij een koers boven de $34.892.
  2. Zijwaartse consolidatie bij een koers tussen de $33.395 en $34.892.
  3. Een diepere correctie richting de $31.000 bij een koers onder de $33.395.

Gisteren zagen we de koers uit de prijsrange breken, wat in lijn was met ons meest verwachte scenario, gezien de sterke opwaartse trend die we de weken ervoor hebben waargenomen; deze trend heeft de koers tenslotte van $28.500 naar de huidige prijsniveaus gebracht.

Door rekening te houden met alle drie de scenario’s waren we echter ook goed voorbereid op de minder waarschijnlijke uitkomsten, en dit alles binnen koersschommelingen van slechts enkele procenten.

Zolang we boven voormalig range high $34.892 handelen, is het aannemelijk om te veronderstellen dat we het volgende weerstandsgebied rond de $37.400 zullen gaan testen. Net als vorige week gebruiken we de 200 Moving Averages (MA’s) op de lagere tijdsbestekken (15 en 30 minuten) om tijdig een signaal te krijgen dat de marktcondities mogelijk veranderen. Zolang we echter boven deze MA’s handelen, is een opwaartse beweging het enige waar we rekening mee hoeven te houden.

Bovendien is het cruciaal voor de voortzetting van de huidige opwaartse trend dat, bij een eventuele daling, de koers boven voormalig range high blijft, dus boven de $34.892. Als dit niet het geval is, spreken we van een ‘tijdelijke afwijking’, wat de kans op een voortzetting van de opwaartse trend op korte termijn aanzienlijk verkleint, sterker nog een daling richting het midden van de range $34.143 en mogelijk zelfs de onderkant van de range $33.395 ligt dan het meest voor de hand.

Terwijl ik bezig ben met het schrijven van deze update, is de koers onder voormalig range high uitgekomen en worden de 200 MA’s getest als trendsupport. Dit moment kan cruciaal zijn en mogelijk de laatste kans bieden om een scenario van een ‘tijdelijke afwijking’ te voorkomen. Het is nu essentieel dat we spoedig een reactie omhoog gaan zien, waarbij de koers weer boven de prijsrange uitstijgt. Indien dit niet gebeurt, zullen we terug moeten vallen op onze analyse en de drie scenario’s die we aan het begin van de update besproken hebben.

Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie

Aanbevolen Leesvoer: Vooruitkijkend naar de verkiezingen van 2023? Zorg dat je volledig op de hoogte bent van waar politieke partijen echt voor staan als het gaat om financiële innovatie en stabiliteit. Ons diepgaande artikel, getiteld ‘Verkiezingen 2023: Bitcoin, Digitale Euro, Geldcreatie en Inflatie‘, onthult de standpunten en plannen van diverse partijen rondom de immer populaire Bitcoin, de opkomst van de digitale euro en de voortdurende discussie over geldcreatie en inflatie. Dit stuk is essentieel leesvoer voor elke kiezer die zijn stem wil baseren op een weloverwogen en geïnformeerd oordeel. Lees het nu!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin Magie in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTA

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...