Bitcoin update: Prijs rond $9.500, cryptomarkt kleurt rood

339 totale weergaven

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft het moeilijk. Een BTC gaat voor $9.522 over de digitale toonbank op het moment van schrijven. Dat is ruim 6% lager dan gisteren. Een rode dag dus.

En dat terwijl er toch goed nieuws kwam uit Portugal: het land gaat geen belasting meer heffen op betalingen en de handel in bitcoin. Op wereldschaal misschien een klein nieuwtje, maar het lijkt erop dat Portugal een goede positie in wil nemen in deze nieuwe industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door dit soort maatregelen wordt het aantrekkelijker voor mensen in de cryptospace om in Portugal te gaan ondernemen. Positieve regelgeving trekt bepaalde partijen uit de industrie aan. Een goed voorbeeld daarvan is Malta. Grote beurzen als Binance en OKEx zijn daar officieel gevestigd vanwege de soepele regelgeving.

Ondanks de daling van vandaag ziet onze analist Martijn toch positieve kanten. Een uiteindelijke stijging naar $10.300 is goed mogelijk. Maar, er is uiteraard ook een negatiever scenario...

Bitcoin Journaal

Blijf op hoogte en check ons wekelijkse Bitcoin Journaal.

Altcoins

De meeste altcoins volgen het voorbeeld van bitcoin en dalen flink. De enige uitzondering in de top 10 is Bitcoin SV, de munt staat vandaag gewoon in de plus.

En dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen: de frontman van het project zit namelijk flink in de problemen. Craig Wright pretendeert Satoshi Nakomoto te zijn, maar dat kwam hem duur te staan in de meest recente rechtszaak omtrent zijn persoon.

Cryptotwitter

Een greep uit de tweets van vandaag in cryptoland.

Calvin Ayre is een oldskool bitcoiner gone rogue. Hij is een van de weinige grote publieke figuren die Craig Wright volledig gelooft in zijn verhaal over Satoshi. Hij voorziet dan ook geen problemen... Hij kan ook niet anders, want hij schijnt nogal wat Bitcoin SV'tjes in zijn portfolio te hebben.

Spannende getalletjes even daargelaten. De dominantie van bitcoin op het gebied van marktkapitalisatie neemt weer toe. De grootste cryptomunt daalt, maar de altcoinmarkt daalt vandaag harder.

Een mooie verzameling bitcoin boeken. Aanrader: begin met The Internet of Money Vol. 1.

Het advies van Ronnie Moas: buy the dip!

Verkochten een paar EOS whales een groot deel van hun altcoin om zo meer bitcoin te kopen?

Bitcoin biedt kansen voor bijna iedereen. Er is niet veel nodig om mee te doen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...