‘Amerikaanse wetgevers gaan Bitcoin niet verbieden’, zegt Brian Brooks

Brian Brooks, hoofd van de US Office of the Comptroller of the Currency (OCC), geeft aan dat de Amerikaanse wetgever er niet op uit is om bitcoin om zeep te helpen.

Zijn commentaar komt kort na speculatie over de invoer van strenge regulering ten aanzien van zelf beheerde wallets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Niemand gaat bitcoin verbieden” aldus Brooks in een interview met CNBC op 4 december. Hij geeft juist aan dat de wetgevers erop gericht zijn om een vruchtbaar klimaat voor bitcoin te scheppen. Wat zou betekenen dat Amerika bitcoin gaat omarmen.

De focus is juist op het faciliteren van bitcoin

Volgens Brooks ligt de focus van de autoriteiten er juist op om bitcoin niet om zeep te helpen. In november sprak Coinbase CEO Brian Armstrong nog zijn zorgen uit over aanstaande regulering voor zelf beheerde wallets in de VS.

Wat op zich al bijzonder is, aangezien Coinbase niet bekendstaat om de support van non-custodial wallets.

Tot nu toe heeft de discussie op het gebied van regulering zich echter vooral en voornamelijk afgespeeld op het gebied van stablecoins. De wetgeving op dit gebied zou een duidelijk juridisch kader moeten scheppen voor de uitgevers van zogenaamde stablecoins.

Het gaat om juridische zekerheid voor Amerikaanse bitcoin-bedrijven

Volgens Brooks ligt de focus er vooral op om zekerheid te scheppen voor de sector. Het moet duidelijk zijn aan welke voorwaarden bedrijven die zich in de sector bevinden moeten voldoen. In principe hetzelfde probleem waar we in Nederland nu tegenaan lopen met De Nederlandsche Bank.

Voorlopig heeft de OCC verschillende banken toestemming gegeven om officieel bitcoin in beheer te nemen. Wat natuurlijk een positieve ontwikkeling is.

Net als het Lightning Network zou dit een manier kunnen zijn voor bitcoin om te schalen. Banken kun je zien als een second-layer, waar je een klein gedeelte van je bitcoin stack op bewaart voor betalingen. Iets waar bitcoin-schrijver Nic Carter al jaren voor pleit.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....