Bitcoin verliest stoom, maar futures voorspellen koers van $70.000

Bitcoin: Wat nu? Analyse van volatiliteit en toekomstige prijsverwachtingen

Bitcoin futures en optie-indicatoren blijven stabiel, nadat de koers werd afgewezen op het niveau van 63.500 dollar. Het lukt bitcoin maar niet om het positieve momentum echt te herpakken. Ondanks dat lijken de futures op korte termijn een bitcoin koers van 70.000 dollar te voorspellen.

Onder de indruk van bitcoin

Handelaar en analist Cryptotoad was bijvoorbeeld onder de indruk van de mate waarin de steun op 60.500 dollar behouden werd. Ondanks dat denkt Cryptotoad dat er een “hoger hoogepunt” nodig is om het huidige bearish patroon te doorbreken.

Inflatiedata uit de Verenigde Staten hielp daar gisteren helaas niet aan mee. De PPI en Core PPI kwamen voor de periode maart-april binnen op een stijging van 0,5%. Reken je dat door naar een percentage op jaarbasis, dan kom je op 6,1% uit.

Dat is veel en veel te hoog en geeft de Amerikaanse centrale bank absoluut geen enkele reden om de rentes op korte termijn te verlagen. Mogelijk kan de consumentenprijsindex (CPI) van vandaag daar nog verandering in brengen.

Derivatenbulls houden vertrouwen

Om te analyseren of professionele beleggers meer pessimistisch zijn over bitcoin na de koersdalingen van de afgelopen weken, kan het interessant zijn om de maandelijkse bitcoin futures-contracten te onderzoeken.

In neutrale markten handelen deze contracten normaal gesproken met een premium van 5 tot 10 procent op de spotmarkten.

Ondanks de zwakkere macro-economische omstandigheden zien we dat die premium amper is veranderd. Alleen aan het begin vanaf half april lag de premium een stuk hoger dan vandaag de dag.

Dat neemt niet weg dat er nog steeds sprake is van een gezonde/neutrale markt op dit moment als we naar de futures kijken. Het is best bijzonder te noemen dat het sentiment zo goed is, ondanks de verslechterende macro-economische omstandigheden en het feit dat bitcoin afgelopen week niet boven de 63.500 dollar wist te blijven.

Wat dat betreft is het niet onmogelijk dat de bitcoin koers op termijn weer zijn opwaartse pad weet te hervatten en richting de 70.000 dollar kan klimmen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....