Amerikaanse verzekeraar MassMutual koopt voor $100 miljoen Bitcoin

Er is opnieuw een Amerikaans bedrijf die een grote stap richting bitcoin (BTC) zet: verzekeraar MassMutual heeft voor $100 miljoen aan BTC gekocht. Het bedrijf kocht zo’n 5.470 bitcoin. Dat meldt The Wall Street Journal.

Diversificatie

Bedrijven als MicroStrategy zetten vol in op bitcoin: een groot gedeelte van hun reserves zit inmiddels in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een verzekeraar als MassMutual pakt het iets anders aan: zij zien dit volgens The Wall Street Journal als manier om mogelijke kansen te pakken, maar bitcoin is slechts een klein deel van hun investeringsportfolio.

Zo hoopt het bedrijf een graantje mee te pikken in de digitale wereld. Wie weet smaakt deze stap later naar meer, maar zover is het voorlopig nog niet.

Aankoop

De aankoop vond plaats met behulp van een fondsmanager genaamd NYDIG. MassMutual heeft voor $5 miljoen aan aandelen gekocht in dit bedrijf. NYDIG heeft $2,3 miljard aan bitcoin en cryptocurrency’s in beheer.

MassMutual heeft zo’n $235 miljard aan investeringen in beheer. Bitcoin speelt daarin slechts een kleine rol, maar het is een begin. Daarmee volgt de verzekeraar het voorbeeld van andere bedrijven. Langzaam maar zeker komen er meer bedrijven die een deel van hun beleggingen of spaargeld in bitcoin stoppen.

23 Bedrijven hebben nu samen ruim $16 miljard aan Bitcoin in bezit. De uitschieter in dit lijstje is Grayscale met hun Bitcoin Trust Fund. Het bedrijf heeft ruim 546.000 BTC in beheer. Beleggers kunnen een aandeel in het fonds (GBTC) kopen om mee te profiteren van eventuele prijsstijgingen van bitcoin.

De strijd om bitcoin in de schatkist of het beleggingsportfolio wordt steeds heviger. Verschillende partijen uit allerlei richtingen melden zich aan het front.

De centrale bank van Iran gaat Bitcoin kopen van Iraanse miners, terwijl bedrijven als MassMutual voorzichtig beginnen met beleggen in de munt.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...