‘Bitcoin is te volatiel om te dienen als spaarmiddel’, aldus Steve Forbes

809 totale weergaven

Steve Forbes ziet in bitcoin (BTC) geen goede langtermijn investering. De mediamagnaat ziet de limiet van 21 miljoen bitcoin als een van de punten die BTC tegenhoudt als spaarmiddel. Veel bitcoiners zijn het daar overigens niet mee eens, de gelimiteerde oplagen is juist een van de unique selling points van bitcoin.

Goud en bitcoin

Forbes denkt dat de huidige prijsstijgingen van bitcoin onder andere te maken hebben met misverstanden rondom het huidige financiële stelsel: ”De grootste boost voor bitcoin is de angst dat de Federal Reserve (de centrale bank van Amerika, red.) en andere centrale banken te veel geld printen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar steeds meer partijen de waarde van bitcoin inzien, vaart Forbes een traditionele en andere koers. Hij zet in op goud.

Lees ook: ‘Babyboomers verkopen hun goud, terwijl momentum van Bitcoin groeit’

Geen econoom

Forbes is geen econoom, maar is wel opgegroeid in een wereld waar geld geen probleem was. Zijn vader was ondernemer Malcom Forbes, hij is de oprichter van Forbes Magazine. Dat blad is nu in handen van Steve.

De beste man denkt niet dat het familiefortuin veilig is wanneer het voor een deel richting bitcoin gaat.

Prijs van BTC

Forbes valt over de volatiliteit van bitcoin: ”Met bitcoin is het biefstuk de ene dag, hondenvoer de andere en filet de volgende.”

De prijsbewegingen van bitcoin zijn hoog, maar de volatiliteit wordt over de jaren steeds minder. Dat is goed te zien in onderstaande grafiek.

Bitcoin volatiliteit via Highcharts.com

'Bitcoin is te volatiel om te dienen als spaarmiddel', aldus Steve Forbes

Volatiliteit

Forbes: ”Bitcoin is nog altijd te volatiel om voor de lange termijn als spaarmiddel te dienen zoals goud traditioneel is. De arbitraire limiet op bitcoin hindert de bruikbaarheid in de toekomst.”

De Amerikaan is overduidelijk niet gecharmeerd van bitcoin, maar dat kan wel veranderen: ”Wanneer bitcoin zich ontwikkelt kan het op termijn het nieuwe goud worden, maar daar zijn we nog niet.”

Bicoin koers in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsForbes

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...