Bitcoin volatiliteit op laagste niveau: Is er een explosieve beweging op komst?

19786 totale weergaven
bitcoin volatiliteit

Data laat zien dat de Bitcoin Realized Volatility op een historisch laag niveau is. In een post op X bespreekt CryptoQuant auteur Axel Adler Jr de nieuwste trend in de Realized Volatility van Bitcoin. Dit is een indicator die laat zien hoe volatiel een asset is geweest op basis van prijsveranderingen in een bepaalde periode. Maar wat gebeurt er meestal na zo’n patroon in Bitcoin volatiliteit?

Bitcoin volatiliteit is sterk gedaald

Als de waarde van deze indicator hoog is, betekent dit dat de asset veel schommelingen heeft gehad. Een lage waarde betekent dat de prijs stabiel is gebleven. De onderstaande grafiek toont de trend in de 1-weekse Realized Volatility van Bitcoin over de afgelopen jaren:

https://twitter.com/AxelAdlerJr/status/1796455451137380361/

Zoals te zien is in de grafiek, is de 1-weekse Bitcoin Realized Volatility recent gedaald tot ongeveer 7%. Dit niveau is zo extreem dat het slechts tien keer eerder zo laag was in de afgelopen zes jaar. Dit betekent dat de recente consolidatie van Bitcoin een van de strakste in zijn geschiedenis is.

De Realized Volatility indicator van Bitcoin

Historisch gezien hebben zulke perioden van lage volatiliteit in Bitcoin vaak geleid tot een scherpe volatiliteit. De meest recente keer gebeurde dit vlak voor de rally naar een nieuw all-time high.

Gezien dit patroon kan de recente consolidatie van BTC ook leiden tot een scherpe beweging. Het is echter belangrijk om te weten dat de volatiliteit die uit deze lage niveaus komt, beide kanten op kan gaan, wat betekent dat de prijsbeweging ook een crash kan zijn.

Het is nog afwachten hoe de prijs van Bitcoin zich vanaf hier zal ontwikkelen, gezien de historisch lage activiteit van de afgelopen week. Het lijkt erop dat grote investeerders wachten op volgende belangrijke indicatoren die een impact hebben op de economie of op crypto. Mogelijk dat Amerikaanse verkiezingen of een mogelijke definitieve goedkeuring van een Ethereum ETF de doorslag kan geven.

Lees meer over:
volatiliteit

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...