Bitcoin voor tieners? Cash App nu beschikbaar voor kinderen van 13 jaar en ouder

Jack Dorsey, de CEO van Square, heeft aangekondigd dat de populaire Cash App binnenkort ook beschikbaar is voor kinderen van 13 jaar en ouder. Interessant is dat de Cash App van Square gebruikt kan worden om bitcoin en aandelen te kopen.

Wat betekent dat de jongste generatie binnenkort waarschijnlijk toegang krijgt tot bitcoin. Al lijkt het erop dat niet alle opties binnen de app meteen beschikbaar zijn voor tieners.

Nog even geen bitcoin voor de tieners van Cash App

Jack Dorsey heeft middels een tweet laten weten dat tieners van 13 jaar en ouder vanaf nu hun financiën kunnen beheren in de Cash App. De door Square ontwikkelde applicatie is geen bank, maar een app waarmee je eenvoudig je geld kunt beheren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De app werkt samen met andere financiële applicaties en maakt het mogelijk om onder andere aandelen en bitcoin te kopen zodra deze gekoppeld is aan een bestaande bankrekening.

Met deze kennis in zijn achterhoofd vroeg MicroStrategy CEO Michael Saylor meteen aan Dorsey of dit nieuws ook betekent dat tieners meteen toegang krijgen tot bitcoin. Daarop reageerde Dorsey met de woorden “Not yet…” wat betekent dat het een kwestie van tijd is.

Jack Dorsey groot voorstander van bitcoin

Als er iemand is die het voor elkaar kan krijgen om tieners de mogelijkheid te geven om bitcoin te kopen, dan is het Jack Dorsey wel. De succesvolle CEO van zowel Twitter als Square heeft de juiste bedrijven in handen om tieners de tools te geven om bitcoin te kopen.

Met Square kocht Dorsey voor miljoenen aan bitcoin, zijn ze bezig met de ontwikkeling van een hardware wallet, een decentrale exchange en gaan ze zich richten op de productie van mining hardware.

Met Twitter heeft Dorsey recent de mogelijkheid geopend om gebruikers elkaar kleine hoeveelheden sats te doneren via het Lightning Netwerk. Allemaal stappen die erop wijzen dat hij grote plannen heeft met en voor bitcoin.

Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat hij de jongste generatie van deze planeet de mogelijkheid geeft om in het geld van de toekomst te investeren. Een slimme zet om mensen op die leeftijd al aan je bedrijf te binden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....