Is een Bitcoin (BTC) prijs van $400.000 mogelijk? Deze investeerder denkt van wel

Bitcoin (BTC) breekt prijsrecords en ondertussen tonen steeds meer traditionele investeerders en fondsmanagers interesse in deze relatief nieuwe vorm van geld. De volgende op de lijst is Scott Minerd van Guggenheim Investments.

Minerd doet een opmerkelijke voorspelling: de prijs van BTC gaat richting $400.000, stelt hij. Dat meldt Bloomberg. Hij kijkt bij deze voorspelling vooral naar de goud.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De markt van bitcoin is slecht 3,3% van de goudmarkt op dit moment. Bitcoin kan mogelijk in de rol van reserve asset groeien.

Voorspellingen

Guggenheim Investment heeft meer dan $50 miljard aan assets in beheer en is dus een grote speler in deze markt. Minerd is de chief investment officer en kiest niet voor niets dit moment uit om wat over bitcoin te roepen: de koers brak gisteren voor het eerst door de grens van $20.000 en breekt nog steeds prijsrecords.

Minerd: ”Ons fundamenteel onderzoek laat zien dat bitcoin zo’n $400.000 waard moet zijn”, aldus Minerd tegenover Bloomberg. De investeerder verwijst naar schaarste, er zullen maximaal 21 miljoen bitcoin zijn.

Goud en bitcoin

De oude vergelijking met goud komt ook voorbij: ”Bitcoin heeft een hoop eigenschappen van goud, maar heeft een ongebruikelijke eigenschap rondom transacties.” Of eigenlijk: bitcoin kun je wereldwijd gemakkelijk versturen, goud niet.

Dit is een argument die je steeds vaker hoort uit de traditionele finance hoek. Bitcoin staat inmiddels in het rijtje van mogelijke alternatieve beleggingen, net zoals goud daar in staat.

Een voorbeeld daarvan is Ruffer Investment. Het bedrijf uit Londen investeert $744 miljoen in Bitcoin ‘als verzekeringspolis’. Met een klein percentage van hun belegginsportfolio speculeren ze op mogelijke dominantie van bitcoin.

Het is voor zo’n groot bedrijf niet verstandig om direct de helft of meer van hun miljardenvermogen in bitcoin te stoppen, maar steeds meer partijen zien BTC dus wel als alternatief en als hedge tegen wat mogelijk komen gaat.

Bitcoin fonds

Guggenheim Investements staat overigens klaar om ook geld in bitcoin te stoppen. Zij zullen niet direct bitcoin van de markt kopen, maar investeren in een bitcoin fonds.

Uit het Macro Opportunities Fund mag zo’n $500 miljoen richting het bitcoin fonds van Grayscale. Grayscale koopt bitcoin en beleggers kunnen aandelen kopen in hun fonds. Zo kun je als investeerder meeliften op de prijsbewegingen zonder zelf bitcoin te hoeven kopen.

Die constructie werkt goed voor partijen die hun eigen investeringen niet willen micromanagen.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsvoorspelling

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...