Vroege Bitcoiner verkocht 55.000 Bitcoin nog voor 2012

Martti Malmi verkocht 55.000 bitcoin (BTC) nog voor 2012. Van het geld kon hij een eigen appartement kopen, maar die BTC zijn nu letterlijk meer dan een miljard (!) dollar waard.

Malmi bouwde in de beginjaren mee aan bitcoin en had dus schathemeltjerijk kunnen zijn. De vroege bitcoiner heeft spijt van zijn verkoop, maar die stap heeft hem ook veel moois gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$1,297 miljard

Op het moment van schrijven is 55.000 bitcoin $1,297 miljard waard. Malmi was als developer betrokken bij bitcoin vanaf 2009. In die tijd was BTC gratis te krijgen en zelfs nog te verdienen door minen met je computer.

Malmi: ”Het is spijtig, maar nogmaals, met vroege Bitcoiners hebben we iets in gang gezet dat groter is dan persoonlijke winsten.”

Bitcoin verkopen

In 2011 lag de prijs van bitcoin rond $15 en $30. Door deze prijs kon Malmi op zijn tweeëntwintigste al een eigen studio appartement kopen en hij kon stoppen met zijn ‘saaie baan’. De ontwikkelaar komt niet uit een familie met veel geld, dus bitcoin hielp hem in die tijd om een grote stap te zetten.

Soms kun je niet voorkomen dat je een deel van je bitcoin reserves moet aanspreken. Malmi verkocht bijvoorbeeld een deel van zijn BTC omdat hij geen nieuwe baan kon vinden.

Hodl

Malmi bouwt al jaren niet meer aan bitcoin, maar hij geeft aan dat hij altijd wat bitcoin heeft vastgehouden: ”Het is niet veel, maar het is fijn om de winsten de afgelopen jaren te zien.”

De vroege bitcoiner probeert de boel ook te relativeren: ”Je hoeft niet rijk te zijn om een prima leven te lijden.” Ook is hij trots op de bijdrages die heeft geleverd aan het vroege bitcoin netwerk.

Door dit soort mensen zijn we uiteindelijk gekomen waar we nu zijn met bitcoin. Het is een asset die bij veel mensen op de radar staan. Malmi: ”Je leeft niet voor altijd, Iets nastreven dat groter is dan jij geef je een reden om te leven.”

Bitcoin kopen:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...