Bitcoin vs goud: Je kreeg nog nooit zoveel goud voor 1 BTC

779 totale weergaven

Bitcoin (BTC) brak afgelopen vrijdag opnieuw een record. Vandaag brak de bitcoin koers voor het eerst de grens van $30.000, maar ook tegenover goud presteert BTC beter dan ooit.

Nadat de koers door $29.000 schoot bereikte bitcoin de hoogste prijs ooit in goud. Je krijgt nu 15,40 ounces (436,58 gram) goud voor 1 BTC. Een nieuw record.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin vs goud volgens MarketWatch

Bitcoin vs goud: Je kreeg nog nooit zoveel goud voor 1 BTC

Bitcoin vs goud

Het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht voor de opmars van BTC. De bitcoin koers is bezig aan een historische weg omhoog en de markt groeit met tientallen miljarden per dag. De bitcoin marktkapitalisatie ligt rond $585 miljard, dat is slechts ~4,73% van de goudmarkt.

Er is dus nog een lange weg te gaan voor BTC om eventueel op gelijke hoogte te komen met de goudmarkt.

Bitcoin steeg in 2020 met meer dan 300%. De mensen met goud stonden vorig jaar ook in de plus, maar dat ging om een stijging van 25%.

Onderwerp van gesprek

Bitcoin is steeds vaker onderwerp van gesprek in allerlei verschillende kringen. SkyBridge is daarvan een recent voorbeeld. De assetmanager heeft $9,3 miljard in beheer en is bezig met een bitcoin fonds.

Het bedrijf investeerde $182 miljoen in Bitcoin: ‘Het is beter goud dan goud zelf’. Zij zien BTC als een interessant alternatief op goud.

Goud is van oudsher dé vluchtroute als je de lokale valuta niet vertrouwt. Vermogensbeheerder Jefferies verkocht 5% van hun fysieke goud om bitcoin te kopen.

De vraag is: slokt bitcoin de goudmarkt op, of kan het naast elkaar bestaan? Analisten van Goldman Sachs zien zo’n laatste scenario ontstaan.

Daar tegenover staan ook analisten van een andere belangrijke bank: JPMorgan Chase. De opkomst van Bitcoin gaat goudmarkt pijn doen’, zegt een analist van de bank.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...