Bitcoin wallet wordt weer gebruikt naar bijna 11 jaar: Winst van $1,45 miljoen

848 totale weergaven

Een slapende Bitcoin wallet ontwaakt na bijna 11 jaar, waardoor een investering van $10.915 omgezet wordt in een winst van $1,45 miljoen, wat de belangstelling van de crypto gemeenschap wekt. 

Inactieve wallet komt tot leven

Een oude Bitcoin wallet die al bijna 11 jaar niet gebruikt was, is plotseling actief geworden. Volgens gegevens van Whale Alert verplaatste dit Bitcoin adres, met ongeveer 24 BTC, zijn tokens na 10,8 jaar niks gedaan te hebben. 

Voor het eerst ontving de wallet 24 BTC op 16 november 2013, toen Bitcoin een waarde had van $438,83. Op dat moment zou de eigenaar ongeveer $10.915 hebben uitgegeven om de munten te verwerven. Nu de waarde van de Bitcoin enorm gestegen is, zijn die 24 BTC nu een aanzienlijke $1,46 miljoen waard. Dit betekent dat de investeerder een winststijging van 13.245% of $1,45 miljoen heeft gezien. 

HODLing of niet?

Ondanks dat de winst niet te ontkennen is, is het niet duidelijk of het gaat om HODLing (een opzettelijke langetermijnbelegging). Normaal gesproken wordt Bitcoin die al meer dan zeven jaar niet is verplaatst als verloren beschouwd, meestal als gevolg van vergeten keys of wallets. 

Gezien de leeftijd van de wallet is de kans aanwezig dat de wallet verloren is gegaan en recent is herontdekt door de eigenaar of iemand anders. Als de belegger de tokens met opzet zo lang heeft vastgehouden, is dit een voorbeeld van ‘diamond hands’, een term die wordt gebruikt om mensen te omschrijven die hun beleggingen vasthouden door marktschommelingen zonder te verkopen. 

De reden waarom de tokens zijn verplaatst, blijft een mysterie. Aangezien er aanzienlijke winsten zijn behaald, had de holder mogelijk besloten om het geld uit te betalen. Echter, het is onwaarschijnlijk dat deze verkoop de bredere Bitcoinmarkt zal beïnvloeden. Hoewel 24 BTC een aanzienlijk bedrag is, is het relatief klein vergeleken met de enorme bedragen die dagelijks op de markt verhandeld worden. 

Verlies voor korte termijn holders

Uit gerelateerd nieuws blijkt dat een groot deel van Bitcoin holders op de korte termijn momenteel verlies lijdt. Analist Checkmate liet in een post op X (Twitter) weten dat ongeveer 80% van de Bitcoin die in handen is van investeerders op de korte termijn onder water staat:

https://x.com/_Checkmatey_/status/1825328497067540737

“Op dit moment bevindt meer dan 80% van de Bitcoin holders op de korte termijn zich onder water, wat betekent dat hun munt is aangeschaft tegen een prijs die boven de huidige spotprijs ligt. Dit is vergelijkbaar met 2018, 2019 en medio 2021, waarin werd aangegeven dat veel beleggers het risico liepen in paniek te raken en een bearish trend te veroorzaken.”

Holders op de korte termijn zijn mensen die in de afgelopen 155 Bitcoin hebben gekocht. De kans is groter dat ze snel verkopen als reactie op marktveranderingen, in tegenstelling tot HODLers op lange termijn. 

Toenemende volwassenheid van BTC

Ondanks het hoge percentage holders op de korte termijn met verliezen, wees Checkmate erop dat de ongerealiseerde verliezen niet al te ernstig zijn. Deze verliezen vertegenwoordigen slechts 4% van de totale marktwaarde van Bitcoin. Dit geeft aan dat, hoewel sommige investeerders het moeilijk hebben, de markt als geheel stabiel blijft. 

Dit kan een weerspiegeling zijn van de toenemende volwassenheid van de Bitcoin markt, waarbij meer doorgewinterde en institutionele beleggers minder snel in paniek zullen verkopen. 

Samenvatting

Samenvattend heeft een Bitcoin wallet, die na bijna 11 jaar opnieuw werd geactiveerd, een aanzienlijke winst van $1,45 miljoen behaald, wat de voordelen van investeringen op de lange termijn in crypto aantoont. Hoewel de redenen achter de recente beweging onduidelijk zijn, heeft de gebeurtenis de interesse in de gemeenschap gewekt en de blijvende aantrekkingskracht van Bitcoin onderstreept. 

Ondertussen wijst de analyse van de verliezen van holders op de korte termijn op aanhoudende volatiliteit op de markt, wat beleggers herinnert aan de oorspronkelijke risico’s van de handel in crypto. 

Lees meer over:
Bitcoin walletwhale

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...