Bitcoin Whale Adressen naar een nieuw record, een signaal van groeiende accumulatie?

Het verhaal is deze week niet veel anders geweest voor de prijs van bitcoin, aangezien de belangrijkste cryptocurrency worstelt om te profiteren van zijn recente vooruitgang. Volgens gegevens van CoinGecko is BTC in de afgelopen week met meer dan 3% gedaald, en er ontstaan twijfels over de voortzetting van de bullrun.

De laatste on-chain onthulling biedt echter enige opluchting en suggereert dat de waarde van bitcoin de komende weken aanzienlijk kan herstellen. Kan whale accumulatie de voortzetting van de bullcyclus veroorzaken?

Populaire crypto-analist Ali Martinez onthulde – via een bericht op het X-platform – dat het aantal bitcoin-whales de afgelopen dagen aanzienlijk is toegenomen. Dit is gebaseerd op de metric “Aantal entiteiten met minstens 1.000 BTC-saldo” van het on-chain-analysebedrijf Glassnode.

Volgens de laatste gegevens van Glassnode overschrijdt het aantal adressen met minstens 1.000 BTC op donderdag 18 januari de 1.510. Dit cijfer vertegenwoordigt het hoogste niveau van de metric in meer dan 15 maanden (sinds augustus 2022).

Grote houders, algemeen bekend als “whales”, worden beschouwd als relevante entiteiten op de cryptomarkt vanwege hun vermogen om prijzen en marktsentiment te beïnvloeden. Een opmerkelijke toename van het aantal whales suggereert vaak groeiend vertrouwen in een cryptocurrency, in dit geval bitcoin.

Bovendien duidt deze stijging van whale adressen op potentiële accumulatie onder grote investeerders en instellingen. Het verwerven van grote hoeveelheden bitcoin is een positief teken voor de marktleider, vooral qua prijsprestaties.

Een recent rapport van Santiment versterkt dit argument en zegt dat een toename van de accumulatie van bitcoin door whales een “sleutelfactor” is om een nieuwe bull run voor de vlaggenschipcryptocurrency en de hele sector te stimuleren.

Het blockchain-analysebedrijf benadrukt ook de accumulatie van de stabiele munten Tether en USDC als een cruciaal signaal voor de terugkeer van de cryptomarkt naar zijn recente hoogtepunt.

Bitcoin Prijsoverzicht

Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin op $41.593, wat een stijging van 1,1% in de afgelopen 24 uur weerspiegelt. Dit vertelt echter niet het volledige verhaal van de prestaties van de munt in de afgelopen dag, aangezien het kort onder de $41.000 daalde.

Volgens gegevens van CoinGecko is BTC in de laatste 14 dagen met meer dan 5% gedaald. De cryptomunt is teruggevallen vanaf de recente lancering van spot exchange-traded funds in de Verenigde Staten.

Desalniettemin behoudt bitcoin zijn positie als de grootste cryptocurrency in de sector, met een marktkapitalisatie van meer dan $814 miljard.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer