Bitcoin whales grijpen hun kans nu ‘FOMO’ toeslaat, met prijs onder $67.000

bitcoin BTC whale prijs koers

Bitcoin bulls blijven druk uitoefenen om de prijs naar $70.000 of hoger te drukken, terwijl whales hun slag sloegen en de “dip kochten”.

Bitcoin liquiditeit

Een dik orderboek met veel koop- en verkooporders op verschillende prijsniveaus draagt bij aan hoge liquiditeit. Dit betekent dat er altijd een tegenpartij is voor zowel koop- als verkooporders. Is een markt liquide, dan leiden grote transacties niet tot grote prijsschommelingen. En dat is fijn voor entiteiten die grote orders willen inleggen bij een bepaald prijsniveau.

De bitcoin prijsactie cirkelt rond $67.000 na een boost bij de dagsluiting dinsdag. De range tussen koop – en verkooporders is nog steeds vrij nauw, maar de bitcoin bulls blijven de nabijgelegen liquiditeit pushen. Uit cijfers van analysebedrijf CoinGlass blijkt dat een koopmuur (‘bid wall’) van ongeveer $35 miljoen is opgeslokt bij de dagsluiting. Het grootste deel van de liquiditeit zit tussen de $67.000 en $67.500.

Wat zegt analist Material Indicators op X? Hij ziet op basis van handelsorders op maandbasis dat het plaatsen van orders bij bepaalde prijslevels (liquiditeit) logischerwijs flinke invloed heeft op de prijsactie. Die orders vallen zodra de prijs deze orders ‘raakt’.

 

Een bijbehorende grafiek toonde bovendien handelsgedrag onder bitcoin whales, entiteiten met 1.000 of meer BTC. Interessant is de ordercategorie van $1-$10 miljoen, die, in tegenstelling tot andere entiteiten koos voor meer exposure in april.

Volgens onderzoeksbureau Santiment is er zelfs sprake van ‘fear of missing out’ (FOMO) onder whales. Met name degenen met wallets met een saldo tussen 1.000 en 10.000 BTC ($66,7 miljoen — $667 miljoen).

“De belangrijke whale klasse van Bitcoin met 1K-10K $BTC ondersteunt deze stijging, en heeft sinds het begin van 2024 nu 266K meer $BTC verzameld,” schrijft Santiment op X. De onderzochte klasse whales bezit nu meer dan een kwart van de BTC-voorraad, op weg naar nieuwe recordhoogtes.

Saaie prijsactie

Volgens handelsfirma QCP Capital is er sprake van een “verontrustende stilte” ondertussen dat de cryptomarkten konden genieten van een laatste periode van lage volatiliteit voordat een seismische verschuiving plaatsvindt. In een update op Telegram kanaal melden ze het volgende: “BTC zit precies in het midden van de 60/73k range en de korte termijn derivaten lopen binnenkort af wat voor volatiliteit kan zorgen.

Analisten verwijzen naar de reset in bitcoin financieringstarieven en een langzame, maar gestage terugkeer van interesse naar de Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs).

“De vraag vanuit TradFi blijft binnenstromen, zij het in een langzamer tempo met BlackRock die 70 opeenvolgende dagen van instroom post,” concludeert de update.

En ook in Azië start de handel in bitcoin ETF’s binnenkort, zo meldt Bitcoin Magazine.com vandaag op X.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...