Bitcoin whales hebben last van ongekende koopwoede in juli: $23 miljard aan BTC opgeslokt

1540 totale weergaven
Bitcoin whales

De langetermijnhouders van bitcoin hebben in de maand juli flink toegeslagen. Deze groep investeerders heeft maar liefst 358.000 BTC aan hun wallets toegevoegd in deze maand tot nu toe. Bitcoin whales zijn flink aan het kopen, zolang de prijs onder de $73.000 blijft, stellen analisten van het on-chain analyseplatform CryptoQuant.

In een X-post van 24 juli noemt CEO Ki Young Ju de stroom van BTC naar grote-volume investeerders “ongekend.”

Bitcoin whales kopen 358.000 BTC in juli

Bij het analyseren van de 30-daagse saldoverandering voor langetermijnhouders, ziet Ki een welvaartsoverdracht die misschien wel ongeëvenaard is in de geschiedenis van de cryptomarkt. “Bitcoin bevindt zich in een accumulatiefase,” vat hij samen. “In de afgelopen maand zijn 358K BTC verplaatst naar permanente houderadressen.”

Die aankopen, gelijk aan ongeveer $23 miljard op het moment van schrijven op 24 juli, overtreffen alle andere in BTC-termen, inclusief de periode waarin BTC/USD zijn huidige all-time highs van $73.800 bereikte in maart. Langetermijnhouders zijn entiteiten op de blockchain die een bepaalde hoeveelheid voor 155 dagen of langer vasthouden. Deze groep heeft in 2024 over het algemeen geweigerd te verkopen, ongeacht kortetermijnprijsontwikkelingen.

Ki verwijst verder naar de aanhoudende instroom van de spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) waarmee professionele beleggers exposure krijgen tot BTC. “In juli waren de wereldwijde spot ETF-instroom 53.000 BTC,” merkt hij op.

De grootste ETF in de Verenigde Staten overschreed $500 miljoen in instroom op één dag op 22 juli. Tegelijkertijd waarschuwde hij in zijn analyse dat zulke grote aantallen vaak voorafgaan aan perioden van corrigerend BTC-prijsgedrag. De afgelopen 24 uur is de koers dan ook gecorrigeerd naar het niveau $64.000.

De lancering van spot Ether ETF’s op 23 juli vertroebelde verder het narratief, waarbij de cryptomarkten een duidelijke terugval zagen op hun tweede handelsdag.

Grootste spelers “woest aan het accumuleren”

Wat betreft langetermijn accumulatietrends is Ki echter optimistisch. “Hoewel niet alle overgebleven BTC in custody wallets zit, zijn whales duidelijk aan het accumuleren,” concludeerde hij. “En dit koopgedrag is van een ongekend niveau.”

Anderen sloten zich bij hem aan, waaronder populaire handelaar en sociale media influencer Bitcoin Munger, die gegevens naar X uploadde die de grootste whale-cohort “woest aan het accumuleren” laten zien.

Alleen de kleinste klasse van BTC-houders, met 1 BTC of minder, doet het tegenovergestelde, zo blijkt uit deze data.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...