Bitcoin whales kopen momenteel ‘agressief’ in

Grote whales kopen op dit moment "agressief" bitcoin in volgens het blockchain-analysebedrijf Glassnode. Grappig genoeg zijn de whales op dit moment de enige bitcoiners die bijkopen, omdat de rest onder de streep blijkbaar in de verkoopmodus zit. Zo ontstaat er een interessante "dichotomie" tussen de whales en andere tokenhouders van bitcoin.

Wat betekent dit allemaal voor de koers?

De grootste whales

Het zijn met name de grootste whales die op dit moment agressief op de koopknop drukken. Glassnode heeft het dan over whales met wallets waar tenminste 10.000 bitcoin inzitten. Ieder ander cohort lijkt momenteel juist te verkopen, wat mogelijk ook de zwakkere koersprestaties van bitcoin kan verklaren.

Ook opvallend zijn de stromen van en naar de grote beurzen. Terwijl er bij Binance en Bitfinex in totaal 421.000 bitcoin zijn bijgekomen, moest Coinbase juist afscheid nemen van 558.000 bitcoin. Onder de streep is hier dus sprake van een daling van het aantal beschikbare bitcoin bij deze grote beurzen.

Bitcoin whales kopen momenteel 'agressief' in

Binance heeft nu 703.000 bitcoin in bezit, Coinbase nog maar 462.000 en Bitfinex een stevige 320.000 bitcoin. Dat is nog een behoorlijk aantal voor Bitfinex. Zeker als je bedenkt dat het een beursplatform is waar je relatief weinig over hoort.

Weinig instroom

Over het algemeen zien de grote beurzen op dit moment gigantisch lage instromen. Glassnode schrijft dat het om een getal van 1,84 miljard dollar gaat, terwijl het tijdens de piek van mei 2021 nog 10,36 miljard dollar hoger lag.

Op zich is dat een goed teken. Hoe meer bitcoin er richting de beurzen gaan, hoe meer er in theorie verkocht kunnen worden. Dat de instromen op dit moment laag zijn betekent dat weinig mensen hun bitcoin richting de beurzen sturen voor de verkoop.

Wat dat betreft zou je zeggen dat de markt zich fundamenteel probeert voor te bereiden op een eventuele nieuwe bullrun.

Poll

Verwacht jij na de halving van 2024 een nieuwe bullrun voor bitcoin?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....