Bitcoin whales wedden met $1 miljoen op volatiliteit bitcoin koers

716 totale weergaven
|

De wereld van bitcoin is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde markt. En daar horen ook grote spelers bij met bijzondere weddenschappen.

Grote spelers, bekend als “whales” (een term voor investeerders die zoveel cryptocurrency bezitten dat ze de markt kunnen beïnvloeden), hebben aanzienlijke bedragen ingezet op een toename van de volatiliteit van Bitcoin.

De koers van bitcoin schommelt momenteel rond $61.000.

Grote inzet via Long Straddle Strategie

Op woensdag werd op het handelsplatform Deribit een opmerkelijke transactie geregistreerd. Een onbekende entiteit investeerde meer dan $1 miljoen in een “long straddle”-optiestrategie, door 100 contracten van zowel call- als putopties te kopen met een uitoefenprijs van $66.000, vervallend op 29 november.

Volgens CoinDesk is deze strategie winstgevend wanneer de prijs van Bitcoin significant stijgt of daalt, en duidt op een verwachting van verhoogde marktvolatiliteit in de komende weken.

Wat is een Long Straddle?

Een long straddle houdt in dat je tegelijkertijd een calloptie en een putoptie koopt met dezelfde uitoefenprijs en vervaldatum. Dit betekent dat de handelaar profiteert van grote prijsbewegingen, ongeacht de richting.

Als de prijs van Bitcoin voor de vervaldatum boven de $87.000 stijgt of onder de $53.000 daalt, wordt de strategie winstgevend. Blijft de prijs binnen deze bandbreedte, dan lijdt de handelaar verlies, beperkt tot de betaalde premie van $1 miljoen.

Waarom nu?

De timing van deze grote inzet is waarschijnlijk geen toeval. November is een maand met potentiële marktbeïnvloedende gebeurtenissen, met name de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 5 november en de bekendmaking van de resultaten op 8 november.

Historisch gezien kunnen dergelijke politieke gebeurtenissen leiden tot verhoogde volatiliteit op de financiële markten.

Invloed van whales

Whales hebben de capaciteit om de markt te bewegen door hun grote transacties. Hun acties worden vaak gezien als indicatoren van toekomstige markttrends. De huidige inzet op verhoogde volatiliteit suggereert dat deze grote spelers verwachten dat Bitcoin binnenkort aanzienlijke prijsbewegingen zal ondergaan.

Dit kan te maken hebben met macro-economische factoren, politieke gebeurtenissen of interne ontwikkelingen binnen de cryptomarkt.

Lees meer over:
whale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...