Bitcoin whales zijn actiever: gemiddeld 4.000 transacties per dag

Bitcoin whales zijn actiever: gemiddeld 4.000 transacties per dag

Whales zijn actiever op de bitcoinmarkt. Gemiddeld versturen ze 4.000 transacties per dag, elke transactie heeft een waarde van minstens 1 miljoen dollar.

Dat blijkt uit bevindingen van Santiment, een bedrijf dat het gedrag van whales op de bitcoin blockchain analyseert. Whales zijn pseudonieme entiteiten die over minstens 1.000 bitcoin of meer beschikken. Zodra zij actiever worden, is dat een signaal naar de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ter vergelijking: begin april was er nog sprake van 2.300 whale transacties per dag.

bron: Santiment

Volgens Santiment kán een groeiende activiteit onder whales betekenen dat ze proberen de bodem te kopen. En er dus ook vanuit gaan dat ~$40.000 de bodem voorlopig is.

'Grote stijgingen in transacties onder whales is meestal een voorbode van een prijsstijging na een koerscorrectie'.

Sinds november 2021 is de koers met 41,6% gedaald. Circa 30% van de markt staat op verlies. Het zijn met name korte termijn beleggers die (vrijwel) op verlies staan, die besluiten te verkopen, ziet ook Willy Woo. Dat is mede de reden dat de prijs sinds begin april bij $48.000 keihard is afgewezen.

Eerder deze week is er regelmatig gepubliceerd over fikse uitstroom bij beurzen. Dat zijn de plekken waar de prijs wordt gevormd door vraag en aanbod. Zodra in korte tijd veel aanbod de beurzen verlaat naar cold wallets is dat een signaal naar de markt.

Santiment becijfert dat bijna 26.000 bitcoin de beurzen heeft verlaten de afgelopen 24 uur.

De vraag is altijd: zijn die allemaal transacties naar cold wallets of zitten er ook transacties bij wat je kunt betitelen als intern walletmanagement? Maar in principe filteren bureaus als Glassnode, CryptoQuant en ook Santiment die eruit.

Maar we kunnen concluderen dat de trend wel degelijk is: opname van bitcoin bij beurzen, om zelf de sleutels in beheer te hebben of in te zetten voor andere doeleinden (leverage, renteproduct, et cetera).

bron: Santiment

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin whale

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties