Neppe emails in naam van World Health Organization vragen Bitcoin (BTC) donaties

Neppe emails proberen onder het mom van het coronavirus bitcoin (BTC) ‘donaties’ te vergaren. Criminelen doen zich voor als de World Health Organization (WHO) COVID-19 Solidarity Response Fund en vragen om een schenking.

Criminelen

Chester Wisniewski, een onderzoeker van het cybersecurity bedrijf Sophos, is duidelijk: ‘Doneer geen bitcoin aan deze oplichters… Stuur geld naar the real deal.’

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De neppe email zegt de fondsen te gebruiken om detectietechnieken in alle landen van de wereld te krijgen. Ook wordt er beloofd beschermend materiaal als mondkapjes te sturen naar zorgmedewerkers. ”Zo kunnen samenlevingen infecties tegengaan en zorgen voor degene die dat nodig hebben”, luidt de neppe email.

De mensen achter deze mail hebben geen greintje schaamte en doen er nog een schepje bovenop: een donatie zou er voor zorgen dat we met zijn allen een levensreddend vaccine kunnen vinden.

Niets van waar

Als je een soortgelijke email krijgt, kijk dan vooral waar het geld naartoe moet en waar de mail vandaan komt. De echte WHO heeft een officiële donatie pagina. Je kunt daar echter niet met bitcoin doneren, alleen met traditionele fiat valuta.

Houd je bitcoin dus vooral lekker op zak en doneer eventueel wat van dat ‘oude’ geld als je je geroepen voelt.

De organisatie wil tenminste $675 miljoen ophalen aan het einde van april van dit jaar. Partijen als Google en Facebook ondersteunen deze actie.

Corona en criminelen

Cybercriminelen spelen op alle mogelijke manieren in op het coronavirus. Er circuleert bijvoorbeeld ook een app waarmee je de verspreiding van het virus zou kunnen tracken. De Android applicatie blokkeert echter je mobiele telefoon en vraagt $100 in bitcoin als losgeld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...