Bitcoin bank in Wyoming haalt $5 miljoen op tijdens investeringsronde

Bitcoin bank in Wyoming haalt $5 miljoen op tijdens investeringsronde

De Avanti Financial Group haalt $5 miljoen op tijdens een investeringsronde. Eerder haalde de 'crypto bank' van Caitlin Long al $1 miljoen binnen.

Long wil met deze bank in de Amerikaanse staat Wyoming diensten leveren aan bitcoin bedrijven. Het is voor veel bedrijven in deze industrie nog altijd lastig om aan een bankrekening te komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bank?

De investeringsronde werd geleid door de University of Wyoming Foundation. Onder andere Morgan Creek Digital, Blockchain Capital en Digital Currency Group deden een duit in het zakje.

Volgens Philip Treick, hoofdinvesteringen bij University of Wyoming Foundation, heeft de universiteit in de staat al flink wat bitcoin donaties ontvangen: ''We hebben al flink geprofiteerd van cryptocurrency donaties, maar door deze te accepteren stonden we wel voor logistieke problemen.''

Treick ziet in Avanti een geschikte partner om dit proces te verbeteren. Met die donaties wil de universiteit meer geld ophalen voor onderzoek naar blockchains (dit gaat, helaas, niet alleen over de bitcoin blockchain).

Bank

De Avanti Bank heeft nog geen toestemming om ook als bank aan de slag te gaan. Daar zijn de juiste licenties voor nodig. Volgens Coindesk heeft de bank vorige week hun eerste voorstel gedaan om die licenties wel te krijgen.

Avanti wil de brug tussen dollarbetalingen en digitale assets worden. Zij willen aan de meest strikte regels voldoen voor custodials.

Waar bitcoin staat voor openheid en decentraliteit moeten lokale ondernemers (waar ook ter wereld) voldoen aan de regels in hun land of regio. Dat geldt ook zeker voor een bank die de bitcoin industrie als doelgroep heeft.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bank

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties