Man in India opgepakt na aankoop van $27.000 aan XTC met Bitcoin

1157 totale weergaven

Een man uit het Indiase Kerala is opgepakt op verdenking van het kopen van XTC met bitcoin (BTC). De man zou voor $27.000 aan drugs hebben gekocht.

En dat is niet de bedoeling volgens de Narcotics Control Bureau in India. Dat meldt The Times of India.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van Duitsland naar India

De drugs werden via het Duitse Frankfurt verstuurd rond het einde van juli. De 24-jarige verdachte, K Rahman, wilde uiteindelijk de drugs ophalen bij een postkantoor in Chamarajpet. Het ging om een pakket met 750 XTC-pillen

Onderschept

Het pakket werd op 31 juli onderzocht en daarna volgde een onderzoek naar de koper van de drugs. Na een zoektocht van 19 dagen werd Rahman gevonden en opgepakt.

De verdachte heeft op deze manier meerdere malen drugs besteld om vervolgens te verkopen op feestjes. Uiteraard waren met name studenten de afnemers van de drugs.

Bitcoin als tool

De rol van bitcoin in dit verhaal is relatief simpel: het is een manier om geld te sturen zonder toestemming van een bank of andere partij. Het biedt de mogelijkheid om betalingen te doen zonder dat direct je naam en gegevens er aan gekoppeld kunnen worden. Interessant voor allerlei mensen en doeleinden.

Wat bitcoin echter niet doet is je afschermen voor de gevolgen in ‘de echte wereld’. Je bent, als je niet goed weet wat je doet, niet anoniem op het netwerk. Wel op het eerste gezicht, maar opsporingsdiensten, overheden en financiële instellingen gebruiken software om transacties te volgen en te koppelen aan je identiteit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndiamisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...