Banken en regelgevers in Zuid-Korea willen duidelijke Bitcoin wetten

In Zuid-Korea heeft men weer eens goed nagedacht over de wetten die moeten gaan gelden voor ‘virtuele activa’ zoals Bitcoin. Verschillende banken en de zogenoemde National Assembly bespraken tijdens een recent evenement de toekomst van de regelgeving in het Aziatische land.

Bitcoin wetten

Het evenement vond al in september plaats, maar pas eergisteren is hierover een persbericht naar buiten gebracht. Een aantal leden van de National Assembly en een handjevol topbankiers van verschillende commerciële banken bediscussieerden samen de “virtual asset business law” .

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het moet er voor zorgen dat het ecosysteem van cryptovaluta in het land op de lange termijn kan blijven ontwikkelen. Volgens de topmannen zijn deze wetten noodzakelijk om inkomsten te genereren in deze sector. Op deze manier moet de Koreaanse digitale financiële markt zich gaan door ontwikkelen.

De organisator van de seminar was Kim Byeong-wook. Hij is de secretaris van het National Policy Committee en onderdeel van de Democratische Partij (DP).

Byeong-wook zei in zijn toespraak dat de ze met z’n allen de juiste wetgeving moeten opstellen, die zorgt voor:

Huidige regelgeving herzien

Aan de hand van academisch onderzoek gaan ze de huidige wetten herzien en kijken ze hoe digitale valuta hieronder vallen. Dit streven komt voor uit de New Deal. Dit is een plan dat in juli is geïntroduceerd met blockchain als een van de speerpunten.

Ze zien verschillende toepassingen voor zich, zoals contracten bij energiebedrijven, de verdeling van welvaart onder de lagere inkomensgroepen en ook de uitgifte van digitale ID’s. Hoewel dit allemaal niets met Bitcoin te maken heeft, lijkt deze New Deal wel te zorgen voor eenduidige regels over Bitcoin.

Custodial oplossingen

Vertegenwoordigers van de commerciële banken lieten weten dat ze met smart zitten te wachten op wetgeving over virtuele activa. Volgens het persbericht staat de Shinhan Bank te springen om mee te gaan doen in de wereld van DeFi. Ze werken al met custodial oplossingen.

Jo Jin-seok van de KB Kookmin Bank liet weten dat financiële activa perfect passen in de trend van digitalisering. Hij merkt op dat banken op een gegeven moment platforms gaan uitbrengen voor deze markt. Een hele rare opmerking is dit niet, want de KB Kookmin Bank is al enige maanden bezig met een custodial service.

De conclusie van de bijeenkomst is dat er de komende maanden relevante wetten zullen worden aangenomen. De Koreaanse centrale bank streeft er ook naar om vóór 2021 een Central Bank Digital Currency uit te gaan brengen. Uit deze vergadering blijkt dat de neuzen bij de topmannen allemaal dezelfde kant op staan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCKorea

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...