'Bitcoinbeurs BitMEX ontslaat 25% van personeel'

'Bitcoinbeurs BitMEX ontslaat 25% van personeel'

Cryptobeurs BitMEX gaat circa een kwart van zijn personeel ontslaan. Het nieuws komt enkele dagen naar buiten nadat BitMEX een Duitse bank heeft gekocht.

BitMEX, een dochter van 100x Group, heeft circa driehonderd mensen in dienst, waarvan dus 75 binnenkort naar een nieuwe uitdaging moeten zoeken. Het personeel is vorige week geïnformeerd, zo meldt The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens een woordvoerder is het ingrijpen nodig om als bedrijf de 'volgende groeifase' door te maken.

Binnen de bitcoinwereld heeft BitMEX naam gemaakt met zogenaamde bitcoin swaps. Dat zijn doorlopende futures, waarbij de contracten niet zijn gedekt door euro's of dollars maar met bitcoin.

Hun marktaandeel is de afgelopen jaren afgenomen, omdat beurzen zoals Binance en FTX met vergelijkbare producten op de markt kwam met meer liquiditeit en meer handelsparen.

Schikkingen

BitMEX is ook vaak negatief in het nieuws gekomen vanwege een slecht functionerend handelsplatform en feitelijk géén klantenbescherming.

Medeoprichters van BitMEX, Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed, hebben ook schuld bekend vanwege het schenden van de Amerikaanse Bank Secrecy Act. Ze moeten elk circa 10 miljoen dollar aan boetes afrekenen.

Vorig jaar heeft BitMEX een schikking getroffen van 100 miljoen dollar met de Commodity Futures Trading Commission en de Financial Crimes Enforcement Network (FinCen), wegens het handelen in cryptoderivaten zonder licentie en naleving van anti witwasregels.

Toekomst

Met de Duitser Alexander Höptner, die sinds eind 2020 als CEO fungeert, lijkt er iets meer rust te zijn gekomen bij BitMEX.

Ze streven een breed cryptobedrijf na die zoveel mogelijk financiële diensten en producten aan wilt bieden van het aanbieden en opslaan van crypto handelsparen maar ook leen - en spaarproducten. De ambitie is in ieder geval te handhaven als top 10 cryptobeurs wereldwijd.

Dat BitMEX vorige week de overname van de 268-jarige Duitse bank Bankhaus von der Heydt heeft afgeron, past in dat beeld.

Bankveteraan Marc Robinson is in juni 2021 aangetrokken als managing director van de custodytak, maar behoort nu dus tot de 75 ontslagenen. Kortom, BitMEX lijkt vooral tijd nodig te hebben om aan te blijven haken in deze snel ontwikkelende industrie.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin BitMEX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties