Bitcoinbezit verdriedubbeld sinds 2018, interesse in aandelen en goud stagneert

Bitcoinbezit verdriedubbeld sinds 2018, interesse in aandelen en goud stagneert

Het aantal bitcoinbezitters is in de VS hard gestegen, blijkt uit cijfers van vermogensbeheerder Grayscale.

Analist Willy Woo heeft in een serie tweets een aantal onderzoeken naast elkaar gelegd. De scope is de VS en welk percentage van de steekproef aandelen, goud dan wel bitcoin bezit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

  • Uit dit onderzoek blijkt dat 10,8% van de Amerikanen goud bezit. Het is echter een onderzoek uit 2019 met daarin 1.500 respondenten.  
  • In dit onderzoek van Grayscale blijkt dat ~26% van de respondenten bitcoin bezit. Dat onderzoek is veel recenter van aard, namelijk december 2021 is het gepubliceerd.
  • De conclusie dat het bezit is verdriedubbeld sinds 2018, haalt Woo uit dit onderzoek van Gallop. Amerikanen die alleen maar crypto's bezitten, zijn in dat onderzoek niet meegenomen.
  • In juli 2018 gaf 2% van de respondenten (minstens 10.000 dollar exposure in beleggingen) aan dat ze bitcoin hadden
  • In juli 2021 is dat percentage gestegen naar 18%. Dat is een beetje appels met peren want dit percentage heeft betrekking op respondenten van 50 jaar en ouder.

    Zodra de gehele populatie erbij pakt, ligt het percentage logischerwijs lager, namelijk 6%.  In procentpunten is er dan wel sprake van een verdriedubbeling.

De Nederlandse ondernemer en bitcoiner Marc van der Chijs concludeert hieruit dat op dit tempo bitcoin de zeer vroege adoptiefase wel inmiddels 'ontgroeid' is.

Tegelijkertijd ziet Woo ook dat het aandelenbezit juist stagneert. 56% van alle Amerikanen in het onderzoek van Gallop heeft aandelen, in 2004 lag dat nog op 63%.

De financiële en economische crisis van 2008 laat nog steeds zijn sporen na, kun je voorzichtig concluderen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin goud

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties