Bitcoiner stuurt per ongeluk $7.000 aan BTC naar Satoshi Nakamoto

5925 totale weergaven

Satoshi Nakamoto lanceerde Bitcoin in januari 2009 en verdween niet lang daarna van het toneel. Nu maakte een gebruiker van Bitcoin een behoorlijke blunder door bijna zijn volledige balans naar een adres van Satoshi Nakamoto te sturen. Volgens Arkham Intelligence probeerde de gebruiker alleen een Bitcoin Ordinal te sturen, maar ging per ongeluk zijn hele balans mee.

Satoshi Nakamoto was al rijk

Die extra bitcoin had Satoshi Nakamoto niet nodig, want in deze wallet alleen al heeft het brein achter de digitale munt al ruim 100 bitcoin zitten. Op het moment van schrijven dragen die bitcoin een waarde van meer dan 6 miljoen dollar.

Bijzonder is dat het adres sinds de creatie van Bitcoin in 2009 niet is aangeraakt. Op dit moment is er dan ook geen indicatie dat de bitcoin in kwestie nog teruggestuurd kunnen worden naar de oorspronkelijke eigenaar.

Als Satoshi Nakamoto nog rondloopt op aarde, dan zal hij dat hiervoor waarschijnlijk niet laten blijken. Al zou het ook wel grappig zijn als Satoshi Nakamoto voor het teruggeven van deze 7.000 dollar weer iets van zich laat horen.

Kent deze persoon Satoshi Nakamoto?

Sommige mensen speculeren op Twitter natuurlijk dat het wellicht niet om een vergissing gaat van de gebruiker. Dat de gebruiker in kwestie “zaken” zou doen met Satoshi Nakamoto of dat het zelfs om Satoshi Nakamoto zelf gaat die met Bitcoin Ordinals speelt.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Satoshi Nakamoto op deze manier een fout zou maken om vervolgens zijn identiteit te onthullen. De kans is groot dat het gaat om een gebruiker die deze Bitcoin Ordinal wilde opofferen door het naar Satoshi Nakamoto te sturen.

Van die wallet is immers bekend dat de kans heel klein is dat iemand ze ooit nog gaat gebruiken. Wat dat betreft vormt het een soort “symbolische geste” naar de rest van het netwerk.

Deze 7.000 dollar aan bitcoin zien we waarschijnlijk nooit meer terug op de markt.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....