BitcoinTalk Stopt met Delen en Promoten van Custodial No-KYC Mixers

In een recente aankondiging heeft BitcoinTalk.org besloten om het delen van links en het promoten van custodial no-KYC mixers te verbieden. Deze beslissing, die ingaat op 1 januari 2024, markeert een belangrijke verschuiving in het beleid van het forum.

BitcoinTalk.org, bekend om zijn liberale standpunt over vrijheid van meningsuiting, benadrukt dat het forum geen darknet platform is. Met de toenemende wettelijke aandacht voor mixers en hun steeds ‘grijzere’ karakter, vindt het forum het niet langer verantwoord om links naar dergelijke diensten toe te staan. Dat is te lezen in een bericht op het legendarische bitcoinforum.

De beheerder van het forum, Theymos, licht toe dat hoewel het gebruik van een cryptocurrency mixing service niet per se illegaal is, er een duidelijk patroon zichtbaar is waarbij mixers na enige tijd door wetshandhavingsinstanties worden neergehaald. Het toestaan van links naar mixers die uiteindelijk illegaal worden verklaard, is volgens hem niet houdbaar.

Volgens de nieuwe regels wordt een dienst als mixer beschouwd als deze aan bepaalde criteria voldoet, waaronder het aanbieden van een functie voor het verbeteren van privacy bij het overdragen van eigendommen, en het niet verzamelen van KYC-informatie van alle gebruikers. Sites die niet primair als mixer fungeren maar wel een mixfunctie hebben, zoals sommige goksites, worden ook als mixers beschouwd.

Hoewel het bespreken van mixers in algemene zin is toegestaan, is het direct doorverwijzen naar mixers strikt verboden. Dit omvat het delen van links naar mixers, het verwijzen naar directories met mixerlinks, het aanbevelen van specifieke mixers, en zelfs het noemen van namen van mixers in een context die zou kunnen leiden tot hun gebruik.

Als onderdeel van het nieuwe beleid zullen bestaande aankondigingstopics over mixers worden gesloten en gearchiveerd. Toekomstige posts of bewerkingen die mensen naar mixers leiden, worden verboden en kunnen leiden tot een verbanning van het forum. Veel mixer-URL’s worden gefilterd en pogingen om dit filter te omzeilen, worden streng bestraft.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...