Bitdeer haalt $150M op voor datacenters temidden van capitulatie Bitcoin-miner

137 totale weergaven

Bitdeer Technologies Group, een vooraanstaand cryptominingbedrijf uit Singapore, heeft een openbaar aanbod van $150 miljoen aan converteerbare obligaties aangekondigd, met als doel zijn datacenters uit te breiden en zijn mining-technologie verder te ontwikkelen.

Het uitbreidingsplan van Bitdeer

Bitdeer Technologies Group, het 11e grootste cryptocurrency mining bedrijf naar marktkapitalisatie, heeft plannen onthuld om $150 miljoen op te halen via een openbaar aanbod van converteerbare obligaties.

Het geld is bestemd voor de uitbreiding van de datacenters van het bedrijf en de ontwikkeling van ASIC-gebaseerde mining rigs, volgens een aankondiging op 15 augustus 2024.

De obligaties vervallen in 2029 en bieden beleggers tot die tijd een jaarlijkse rente van 8,5%.

Converteerbare obligaties

De voorgestelde converteerbare obligaties zijn senior, ongedekte verplichtingen van Bitdeer, wat betekent dat ze voorrang krijgen op andere schulden als het bedrijf in financiële problemen komt.

Investeerders in deze obligaties hebben de optie om hun bezit om te zetten in gewone klasse A aandelen van Bitdeer of een mix van contanten en aandelen te ontvangen.

Invloed op aandelenkoersen

Na de aankondiging kreeg de aandelenkoers van Bitdeer een flinke klap en daalde met meer dan 18%. In de afgelopen vijf dagen is het aandeel met 22% gedaald, van $ 8,28 op 9 augustus naar $ 6,32 op 16 augustus.

Deze daling weerspiegelt een soortgelijke trend bij andere crypto mining bedrijven, zoals Core Scientific, dat een daling van 10% in de aandelenkoersen zag na de aankondiging van een converteerbare obligatielening van $400 miljoen.

Strategische focus en toekomstplannen

Bitdeer is van plan om de opgehaalde fondsen te gebruiken om zijn datacenteractiviteiten te versterken en nieuwe mining rigs te ontwikkelen, die cruciaal zijn voor de mining van Bitcoin en andere proof-of-work cryptocurrencies.

Deze uitbreiding wordt gezien als een strategische zet om de positie van Bitdeer in de concurrerende industrie voor cryptomining te versterken.

Uitdagingen voor Bitcoin-miners

Deze beursgang komt op een moment dat Bitcoin-miners te maken hebben met een uitdagende fase die bekend staat als “capitulatie”, waarbij verminderde winsten hen dwingen hun activiteiten terug te schroeven of activa te verkopen om hun bedrijf overeind te houden.

Ondanks deze uitdagingen vinden Bitcoin-miners zoals Bitdeer ook nieuwe kansen in sectoren zoals de bouw van datacenters voor kunstmatige intelligentie (AI), dankzij hun substantiële stroomvoorzieningen en operationele capaciteiten.

Implicaties voor de bredere markt

De stap van Bitdeer benadrukt de groeiende trend van cryptominingbedrijven die overheidsfinanciering zoeken om hun activiteiten uit te breiden in een volatiele marktomgeving.

Hoewel deze strategie een potentiële reddingslijn biedt, stelt het deze bedrijven ook bloot aan marktschommelingen, zoals blijkt uit de onmiddellijke impact op de aandelenkoersen van Bitdeer.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....