Bitfinex heeft te maken gehad met ‘kleine’ phishing-aanval

Bitfinex heeft te maken gehad met een ‘kleine’ phishing-aanval en zal de getroffen gebruikers op de hoogte stellen.

Volgens een persbericht van het bedrijf heeft Bitfinex te maken gehad met een ‘kleine’ aanval op de informatiebeveiliging, waarbij een hacker toegang wist te krijgen tot “gedeeltelijke, onvolledige en verouderde informatie.” De hacker of hackers hebben naar verluidt geprobeerd om klantenondersteuning te misleiden met “beperkte toegang tot ondersteunende tools en helpdesk-tickets.”

Volgens het persbericht is het de hacker niet gelukt om toegang te krijgen tot kernsystemen en zijn de fondsen van gebruikers niet beïnvloed door de aanval. Bitfinex zegt dat de getroffen gebruikers op de hoogte zullen worden gesteld, hoewel de meeste van de getroffen accounts “leeg of inactief” waren. Het bedrijf zegt ook van plan te zijn om samen te werken met wetshandhavingsinstanties om de aanvaller op te sporen.

Lees meer over:
Bitfinex

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...