Bitfinex stopt Hilton-project in El Salvador en belooft terugbetalingen aan investeerders

2895 totale weergaven

Bitfinex zal investeerders in het Hilton hotelproject op de internationale luchthaven van El Salvador terugbetalen nadat het project er niet in slaagde de vereiste $500.000 op te halen.

El Salvador’s Hilton Hotel investeringstekort

Bitfinex zal investeerders terugbetalen die hebben bijgedragen aan het Hilton hotelproject op de internationale luchthaven van El Salvador.

Het project, dat de eerste openbare aanbieding van digitale schuldactiva in El Salvador moest worden, haalde slechts $342.000 op en bleef daarmee onder het minimum van $500.000 dat vereist was om door te gaan.

Openbare aanbieding verwijderd van Bitfinex website

Bitfinex heeft bevestigd dat investeerders hun geld terugkrijgen, maar wacht op een nieuw aanbod van de emittent, Inversiones Laguardia S.A. de C.V.. Het openbare aanbod is verwijderd van de website van Bitfinex.

Het project was bedoeld om een Hampton by Hilton hotel met 80 kamers en verschillende voorzieningen te financieren, waarbij investeerders “HILSV”-tokens kochten op het Bitcoin Layer 2 Liquid Network.

El Salvador’s Bitcoin-investeringsstrategie

El Salvador heeft zijn strategie voor de adoptie van crypto’s uitgebreid, waaronder het verlenen van een licentie aan Bitfinex voor het aanbieden van digitale activa in april 2023.

Ondanks de tegenslag van het project is de overheid van plan om investeringsbanken op te richten die diensten aanbieden aan Bitcoin-beleggers met minder beperkingen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....