BitGo breidt Bitcoin verzekering uit: ruim $700 miljoen dekking

BitGo breidt Bitcoin verzekering uit: ruim $700 miljoen dekking

Opvallend nieuws: custodian BitGo breidt zijn bitcoin verzekering fors uit van 100 miljoen dollar naar maar liefst 700 miljoen dollar. Een duidelijk signaal dat

Bitcoin verzekering uitgebreid

BitGo is een bekende custodian in de industrie. Custodians zijn marktpartijen die de sleutels van de bitcoin veilig bewaart voor derden, maar deze ook tot een bepaald bedrag verzekert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dus stel dat dieven op de een of andere manier de sleutels stelen, dan is de derde partij verzekerd tegen die diefstal.

BitGo werkt voor de verzekering al sinds 2019 samen met Lloyd's of London. Bij de introductie was de dekking tot 100 miljoen dollar, maar deze is nu fors uitgebreid boven 700 miljoen dollar. Dat is omgerekend 583 miljoen euro tegen de huidige forex koersen.

Waarom is de dekking verruimd? Volgens BitGo komt dit door meer interesse van professionele beleggers zoals hedgefondsen, beleggingsfondsen en family offices.

Ze werken daarvoor samen met de verzekeringsbrokers Woodruff Swayer en Paragon Internationale Insurance Brokers of London.

Een van de eerste klanten is Crypto.com, een exchange en wallet service die ook leningen verstrekken aan marktparticipanten.

Aandeelhouders

Aandeelhouders in BitGo zijn onder meer zakenbank Goldman Sachs en hedgefonds Galaxy Digital van Mike Novogratz. De custodian heeft nu ruim 16 miljard dollar aan digitale assets onder beheer eind 2020.

Dat is deels te verklaren door de stijgende bitcoin prijs (in dollars) in 2020 en dat heeft zich in 2021 doorgezet.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen!

Lees meer over:
Bitcoin markt

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties