Bitkassa komt met nieuwe functie: betalen met bitcoin via NFC-chip

BitKassa faciliteert Bitcoin betalingen voor ondernemers in de stad Arnhem. Met het initiatief Arnhem Bitcoinstad uit 2014 hebben Patrick van der Meijde, Annet de Boer en Rogier Eijkelhof het gebruik van Bitcoin in hun stad enorm gestimuleerd.

In het onderstaande filmpje laat Van der Meijde zien hoe je gemakkelijk en snel via het bitcoin lightningnetwerk betaalt. En niet alleen via een mobiele app, maar ook via een NFC-chip van een fysieke betaalkaart. De transactie vindt plaats bij bierspeciaalzaak De Hoppenaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze nieuwe betaaloptie is tot stand gekomen door een samenwerking met onder meer de makers achter de podcast Connect the World en enkele individuele developers.

Arnhem geldt als één van de meest bitcoin vriendelijke steden ter wereld. Op de website Anrhem Bitcoinstad kun je zien welke winkels bitcoin accepteren, van de Burger King tot lokale speciaalzaken.

Onze redacteur heeft dit jaar een uitgebreide reportage gemaakt over Arnhem en betalen met lightning voor Bitcoin Focus.

Lees meer over:
lightning

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...