Bitmain verkoopt voor $23 miljoen aan nieuwe bitcoin mining rigs

De Marathon Patent Group gaat voor $23 miljoen aan nieuwe mining hardware kopen van Bitmain. Het gaat om 10.500 nieuwe Antminer S-19 rigs.

Groeien

Met deze nieuwe deal wil het miningbedrijf een groter aandeel pakken in de totale hashrate van het netwerk van bitcoin. Met deze nieuwe aankopen wordt het bedrijf een van de grootste miners van Noord-Amerika, met zo’n 1,2% van het netwerk in handen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige maand kocht Marathon nog nieuwe hardware bij een concurrent van Bitmain. Ze kochten in totaal 1.360 rigs bij MicroBT.

Installatie

Marathon geeft aan dat ze de hardware nog deze week willen installeren in hun datacentrum in Quebec. Ze hopen hiermee de stap te maken naar een winstgevende onderneming. Het opzetten van een groot datacentrum en het kopen van de juiste hardware om competitief te zijn in de wereld van bitcoin mining is duur.

Mining

De concurrentie in de wereld van mining wordt steeds groter. Bedrijven kopen voor tientallen miljoenen aan nieuwe hardware in de strijd om nieuwe bitcoin. De Canadese miners van Hut 8 oogsten bijvoorbeeld 29% minder BTC sinds de halving. Deze bitcoin zijn op het moment van schrijven wel een stuk meer waard dan voor de halving.

Wanneer je zelf niet de mogelijkheden hebt om zelf een winstgevend bitcoin mining bedrijf op te zetten, dan zijn er andere opties. Aandelen in miners doen het goed: Mining aandelen verslaan Bitcoin (BTC) koers in deze bullmarkt.

Lees meer over:
Bitmainmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...