BitMEX CEO Verruilt Solana Voor ETH n.a.v. Erkenning Als Key Blockchain Voor En ‘Real World’ Tokens – Gaat Ethereum Stijgen n.a.v. Nieuwe Crypto Hype?

De CEO van de crypto exchange BitMEX heeft vandaag aangekondigd dat hij zijn Solana heeft ingeruild voor Ethereum. Arthur Hayes heeft hiermee een signaal aan de crypto wereld afgegeven wat de koers van Ethereum de komende tijd goed kan doen.

In zijn tweet die vannacht om half drie Nederlandse tijd geplaatst werd, deed Hayes meteen een voorspelling over de prijs van Ethereum. Hij verwacht dat de coin snel naar de $5.000,- kan stijgen.

Gaat Ethereum stijgen?

De eerste voortekenen zijn alvast goed voor Ethereum, dat in de afgelopen 24 uur een stijging van bijna 2% noteerde terwijl de Bitcoin koers met meer dan 1% daalde. De genoemde koers van $5.000,- in de tweet van Hayes komt echter nog niet in de buurt, op dit moment staat Ethereum op een koers van $2.307,85.

ethereum koers 22 december

De crypto hype blijft echter de afgelopen weken toenemen en in het nieuwe jaar kan de genoemde stijging snel volgen. Voor Solana heeft de tweet nog geen negatief effect gehad, juist SOL stijgt vandaag namelijk naar nieuwe recordhoogtes op jaarbasis.

Inmiddels staat Solana op een prijs van $94,10 terwijl het jaar begonnen werd op een koers van $12,-. In totaal steeg Solana in de afgelopen 24 uur met bijna 8% en over de laatste 7 dagen laat het een indrukwekkende stijging van meer dan 20% zien.

Gebruik van Ethereum blockchain neemt verder toe

Wereldwijd wordt er steeds meer gebruik gemaakt van ‘asset tokenization’. Dat houdt in dat er steeds meer zaken uit de echte wereld vertaald worden naar tokens waardoor je er via cryptocurrency technologie in kunt investeren.

Volgens Cristiano Ventricelli, van investeringsmaatschappij Moody’s, gaat vooral de Ethereum blockchain hiervan profiteren. Er zijn meerdere platformen als Ethereum waarop ontwikkelaars hun eigen tokens of applicaties kunnen aanmaken, maar Ethereum is nog altijd de grote favoriet.

Ook in het nieuwe jaar lijkt het gebruik van de Ethereum blockchain dus verder toe te gaan nemen waardoor de ETH koers het meest kan profiteren van deze ontwikkeling. Andere blockchains als Solana en Cardano beloofden hun blockchain beter in te gaan richten dan Ethereum, maar lijken hiermee nog niet de bekende cryptomunt voorbij te streven.

De reden dat juist Ethereum er nog altijd uitspringt, komt door het meerjarenplan van upgrades aan het netwerk en het feit dat grote financiële instituties grote investeringen in het netwerk doen.

Kunnen nieuwe cryptomunten meeliften op dit succes?

Veel nieuwe crypto tokens worden dus ontwikkeld op de blockchain van Ethereum en hieronder vind je daarvan enkele voorbeelden. Deze tokens maken niet alleen onderdeel uit van het succes, ze kunnen ook meeliften op een stijgende Ethereum koers.

Volgend jaar wordt er ook een nieuwe update uitgerold voor het Ethereum netwerk genaamd ‘Cancun-Deneb’. Deze update moet zorgen voor lagere kosten, nieuwe mogelijkheden voor bridges en staking pools en brengt limieten aan op smart contracts die zichzelf vernietigen.

1. Bitcoin Minetrix – Profiteer van zowel Bitcoin als Ethereum stijgingen

Een interessante token op het Ethereum netwerk is de Bitcoin Minetrix token (BTCMTX). Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze token ook iets te maken met Bitcoin; het zorgt namelijk voor een mogelijkheid om Bitcoin te minen zonder dat je daar zelf dure hardware voor nodig hebt.

Bitcoin Minetrix maakt namelijk gebruik van cloud mining. Jij kunt hier aan meedoen door mining credits in te zetten, deze credits kun je verdienen door de tokens van Bitcoin Minetrix te staken.

bitcoin minetrix presale

Er zijn op dit moment twee manieren om alvast aan de Bitcoin Minetrix token te komen voordat deze bij exchanges beschikbaar is. De gemakkelijkste manier is door de tokens te kopen in de presale. Omdat het project op Ethereum ontwikkeld is, kun je hiervoor ETH of UDST inruilen.

Daarnaast heeft het project ook een airdrop van $30.000,- aan tokens. Op de website van Bitcoin Minetrix kun je hier aan meedoen door enkele taken te voltooien.

 

2. SPONGE V2 – Neemt de crypto hype rondom meme coins weer toe?

Sponge V2 is een gloednieuwe token op de Ethereum blockchain die verder bouwt op de originele Sponge token. De Sponge V2 token is op het moment niet rechtstreeks te koop, maar alleen via een stake-to-bridge functie te verkrijgen.

Hiervoor heb je wel Sponge V1 tokens nodig, deze kun je nog wel op de website van het project kopen. Vervolgens zet je de tokens ook op de website vast in een staking pool en ontvang je Sponge V2 tokens als beloning.

sponge v2 meme coin

Het Sponge V2 project is een echte meme coin, er zit in eerste instantie geen echte functie of use case achter. Toch is Sponge V2 meer van plan dan je misschien verwacht van een meme token.

Zo wordt er op dit moment gewerkt aan een racegame die via Play-to-Earn jou nog eens extra Sponge tokens op kan leveren.

 

3. Launchpad XYZ – Vind gemakkelijk jouw nieuwe crypto parels

Tot slot is er een presale die al wat langer bezig is, maar nog steeds zeer interessant is voor traders die altijd op zoek zijn naar een volgende crypto parel in hun portfolio.

Launchpad XYZ is een nieuw platform waarop je alles over de crypto markt kunt vinden en op de hoogte blijft van nieuwe cryptomunten die je nergens anders kunt ontdekken.

De presale heeft al meer dan $2 miljoen opgehaald, maar je kunt nog instappen tegen een koers van $0,0445. Op dit moment ontvang je ook nog eens een 3% bonus op elke investering die je in de LPX token doet.

Deze LPX token heb je uiteindelijk nodig om toegang te krijgen tot het platform en alle trading tools die het jou te bieden heeft.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

By Joren Verdoes

Met zijn 15 jaar ervaring als tech schrijver en meer dan 10 jaar kennis binnen de cryptowereld is Joren Verdoes een doorgewinterde en invloedrijke Bitcoinmagazine specialist. Hij brengt nieuws en actualiteiten samen met nuttige inzichten uit de markt.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Lees meer