Cryptobeurs Bittrex verstuurt $480 miljoen aan Bitcoin voor $0.67

De Amerikaanse cryptobeurs Bittrex verzond eerder vandaag twee grote bitcoin (BTC) transacties. Waarschijnlijk om de interne protocollen weer te verbeteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bittrex verplaatste 48.952 BTC. Tegen de huidige bitcoin prijs is dat ruim $480 miljoen. Kort daarna gingen de bitcoin weer netjes terug naar het oorspronkelijke adres.

Bitcoin netwerk

De initiële transactiekosten waren slechts $0.67. Voor de transactie de andere kant op werd $0.84 aan transactiekosten betaald. Een goedkope manier om de boekhouding weer op orde te krijgen dus.

Via het Twitteraccount Whale_alert kun je dit soort transacties volgen. Zij sturen een tweet de wereld in wanneer een groot aantal bitcoin wordt verstuurd.

Bittrex

Bittrex is sinds kort ook de beurs met de grootste verzekering voor het geld van hun klanten. Bij een mogelijke hack of op een andere manier verlies van fondsen is de beurs voor $300 miljoen verzekerd.

En dát kan weer interessant zijn voor hackers of andere kwaadwillenden. De veiligheid is belangrijk en middels een verzekering kan een beurs (nog) meer garanties bieden.

Cryptobeurzen

De grootste beurzen in de wereld van BTC hebben meer dan 10% van alle circulerende bitcoin in kas. Wanneer een van deze beurzen hun adressen iets anders wil inrichten, dan zien we dat terug op het netwerk.

Bitcoin die je bij een beurs in beheer laat staan, is niet echt van jou. Je bent, net als bij een bank, nog altijd afhankelijk van een bedrijf of je wel bij je fondsen kont. Bittrex gaf eind november na 2 (!) jaar Iraniërs weer toegang tot hun account.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...