Cryptobeurs Bittrex verzekert Bitcoin (BTC) van klanten voor $300 miljoen

Het veilig opslaan van bitcoin (BTC) is een van de belangrijkste aspecten van het runnen van een cryptobeurs. Ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen gaat het toch nog wel eens mis.

Bittrex verzekert daarom tot $300 miljoen aan bitcoin en andere cryptomunten die zij offline hebben opgeslagen. Dit is de grootste verzekering voor cold wallets tot nu toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Diefstal

Bittrex verzekert hun ‘digitale assets’ tegen eventuele diefstal van hun fondsen. Dat geldt voor dieven van buitenaf, maar ook samenzweringen binnen het bedrijf zijn verzekerd.

De CEO van Bittrex, Bill Shihara, geeft aan dat de stap zorgt voor ‘peace of mind’: ”Klanten kun zien dat wij zekerheid hoog op ons prioriteiten lijstje hebben staan.”

Verzekering

Een bedrijf genaamd Arch Syndicate 2012 neemt de verzekering voor haar rekening. Zij specialiseren zich in speciale verzekeringen voor bedrijven. En daar valt dit geval zeker onder. Lang niet elke verzekeraar biedt bedrijven de mogelijkheid hun bitcoin of andere digitale assets te verzekeren.

De mensen bij Bittrex moesten wel hun best doen om dit voor elkaar te krijgen. Ze hebben laten zien hoe hun interne veiligheidsmaatregelen werkte. Ook werd er gekeken of Bittrex aan alle geldende wet- en regelgeving voldoet. Het bedrijf is nu voor $300 miljoen aan verliezen verzekerd.

Ter indicatie: Tegen de huidige koers is dat zo’n 31.655 BTC dat verzekerd is. Een flink aantal. Alles daar boven wordt niet gedekt door deze grote verzekering. Er is Bittrex veel aan gelegen om dit nooit te hoeven gebruiken, maar er is dus een relatief groot vangnet mocht het toch mis gaan.

Noodzakelijk

Vorig jaar werden er weer verschillende beurzen bestolen. De gestolen BTC zijn vaak van klanten. Daarom is een verzekering een logische stap voor bedrijven. Je creëert vertrouwen bij je klanten en intern is het ook duidelijk dat je een eventuele beroving kunt overleven.

Binance moest vorig jaar noodgedwongen hun klanten tegemoet komen na een hack van 7.000 bitcoin. De beurs had inmiddels een verkeringsfonds opgebouwd en kon daarmee de verliezen voor de klanten vergoeden. Het ging om $40.7 miljoen aan BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...