Bitwise CIO: Bitcoin ETFs snelst geadopteerde in de ETF-geschiedenis

538 totale weergaven

Bitwise CIO Matt Hougan claimt dat de Bitcoin ETFs op het snelste tempo geadopteerd worden in de complete ETF-geschiedenis. Hiermee reageert Hougan op uitspraken van Jim Bianco, die juist claimt dat de adoptie van Bitcoin ETFs “klein” is.

Bianco heeft het mis

“Jim zit hier mis: investeringsadviseurs adopteren de Bitcoin ETFs sneller dan elke andere nieuwe ETF in de geschiedenis. Laten we zijn data er eens bijpakken, met een focus op IBIT, de BlackRock ETF. Volgens zijn tabel trok IBIT 1,45 miljard dollar aan netto-instromen van investeringsadviseurs.

Hij noemt dit klein, omdat het een fractie is van de 46 miljard dollar die in totaal richting de Bitcoin ETFs stroomde. De waarheid is dat investeringsmanagers de Bitcoin ETFs sneller adopteren dan iedere andere ETF in de geschiedenis. […] Het is accuraat om te zeggen dat investeringsmanagers een fractie van de kopers van Bitcoin ETFs vertegenwoordigen.

Maar het is niet accuraat om te zeggen dat de aankopen van investeringsmanagers klein zijn”, aldus Matt Hougan in reactie op Jim Bianco.

Image

Bianco heeft dus wel gelijk door te stellen dat investeringsmanagers een relatief klein deel van “de taart” bezitten als het om de aandelen in de BlackRock ETF gaat.

ETF-expert deelt mening van Hougan

Eric Balchunas, een ETF-expert van Bloomberg, is het eens met de analyse van Hougan met betrekking tot de uitspraken van Jim Bianco. “Geweldig punt: alleen de aankopen van investeringsadviseurs in IBIT (BlackRock ETF), die samen 1,5 miljard dollar vertegenwoordigen, pakken samen al meer organische flows dan iedere andere ETF die dit jaar lanceerde.”

Wat dat betreft lijkt het voorlopig dus te gaan om een storm in een glas water. Daarbij moeten we niet vergeten dat de ETFs pas dit jaar gelanceerd zijn. Het is veel interessanter om de stromen over enkele jaren een gedetailleerd in kaart te brengen.

Nu doen we het met een hele kleine bak aan data op één kleine periode in de bestaansgeschiedenis van bitcoin, die uiteraard ook wordt gekleurd door specifieke macro-economische omstandigheden en nog veel meer.

Het is nog te vroeg voor conclusies, maar voorlopig kunnen we niet stellen dat de Bitcoin ETFs een flop zijn.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....