Bitwise: Overwinning Trump kan bitcoin naar $92.000 sturen

552 totale weergaven
Trumps kans op overwinning en crypto stijgt |

Als Donald Trump in november de Amerikaanse verkiezingen wint kan bitcoin volgens Jeff Park van Bitwise naar 92.000 dollar stijgen. Tot die conclusie komt Park op basis van het toepassen van een stukje wiskunde. Wij zouden daar natuurlijk niets op tegen hebben, want een bitcoin koers van 92.000 dollar betekent een stevige nieuwe all-time high.

Trump is bullish voor bitcoin

Park is niet de enige die bullish is over de combinatie van Trump en bitcoin. Er zijn steeds meer analisten die roepen dat een overwinning van de Republikein positief is voor de digitale munt.

Dat is natuurlijk logisch, omdat Trump eerder dit jaar nog beloofde een Strategic Bitcoin Reserve aan te leggen voor de Verenigde Staten als hij in november de verkiezingen zou winnen.

Bitcoin-miljonair Erik Finman is nog positiever over een eventuele overwinning van Trump. Hij denkt dat de bitcoin koers in dat scenario naar 100.000 dollar kan stijgen. “Zijn beleid zal de cryptomarkt in vuur en vlam zetten en over de gehele linie groei veroorzaken”, aldus Finman.

Wat opvalt is hoe belangrijk bitcoin dit jaar is tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Voorheen werd de digitale munt altijd aan de kant geschoven, terwijl het nu een onderdeel van de strategie lijkt voor zowel Trump als Harris.

Wie gaat de verkiezingen winnen?

Wie de verkiezingen gaat winnen is een vraagstuk dat allesbehalve duidelijk is. Kamala Harris staat momenteel voor op Donald Trump in de nationale polls, zo blijkt uit data van 538 verschillende polls.

Daar staat tegenover dat Trump juist weer een gigantische voorsprong kent op Harris op Polymarkt, een betting market waar mensen geld kunnen inzetten op de verkiezingen.

Op Polymarket heeft Trump een voorsprong van ruim 18% op Harris. Wat dat betreft lijkt het mensen die er geld op moeten inzetten dus onwaarschijnlijk dat Harris de verkiezingen gaat winnen.

Wat denk jij? Gaat Trump de verkiezingen winnen? En is dat daadwerkelijk een goede ontwikkeling voor bitcoin?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....