Blackrock Aanvraag Gooit Olie Op Het Vuur ETF Crypto Hype – Drijft Nieuwe Crypto Rally Bitcoin Naar 40k Deze Week?

1414 totale weergaven
bitcoin bullmarkt

Bitcoin blijft behoorlijk stabiel: in de afgelopen week steeg de koers van de token met ongeveer 1%, met een waarde van $37.808 op moment van schrijven. Volgens experts en analisten heeft het er echter alle schijn van dat op de korte termijn een nieuwe groei mogelijk is, waarbij de $40.000 nog deze week binnen handbereik zou komen.

Een deel van de verwachte groei valt toe te schrijven aan de ontwikkelingen rondom Bitcoin ETF’s, die op korte termijn op de Amerikaanse beurzen zullen verschijnen. De meest recente ontwikkelingen rondom de aanvragen van BlackRock en Pando Assets gooien nog eens extra olie op het vuur.

Spot Bitcoin ETF’s, de draai van de SEC

Om een Spot Bitcoin ETF op de Amerikaanse beurzen te krijgen, is toestemming nodig van de SEC. Deze Amerikaanse beurswaakhond ziet toe op de markt als een kip over haar eieren, en met name wanneer het om crypto gaat is de SEC streng en alert. In de afgelopen maanden kwam echter steeds meer nieuws naar buiten waardoor het meer en meer mogelijk wordt dat een aanvraag door de SEC goedgekeurd zal worden.

Zo won GrayScale een aantal maanden geleden een rechtszaak tegen de SEC, waarin de overheidsinstantie van de magistraat een flinke tik op de vingers kreeg omdat het bedrijf niet goed kon uitleggen waarom het een crypto ETF aanvraag van GrayScale had afgekeurd. Het ziet ernaar uit dat de SEC nu een nieuwe manier van aanpak heeft gekozen, waarmee zij niet alleen open staat voor de aanvragen voor een spot crypto ETF, maar ook actief overleg voert met partijen die een aanvraag doen.

Bullish nieuws van Pando Assets en BlackRock

Vanuit BlackRock (de grootste vermogensbeheerder ter wereld) zijn momenteel de nodige gesprekken met de SEC gaande, waarin onder meer het herziene modelontwerp werd besproken. Dit nieuws kwam naar buiten via Bloomberg analist Eric Balchunas, die in zijn tweet ook de verschillen tussen het eerder beoogde current in-kind model en het huidig voorgestelde revised in-kind model behandeld.

Ook kwam naar buiten dat Pando Assets bezig is met de aanvraag van een Spot Bitcoin ETF. Het bedrijf zou daarvoor een S-1 formulier hebben gestuurd aan de SEC. Daardoor zijn er nu 13 partijen in de race om Amerikaanse consumenten van deze financiële dienst te kunnen voorzien.

Wat betekent dit voor de markt?

Het nieuws rondom Spot Bitcoin ETF’s heeft veel uitwerking op de beurs. Investeerders hebben grote verwachtingen van deze ETF’s, omdat ze handelen in crypto toegankelijk maken voor miljoenen Amerikaanse investeerders die nu nog niet in digitale valuta actief zijn. Dit zou voor een enorme instroom van cash kunnen zorgen.

bitcoin 30-11-23 6 maanden
De koers van Bitcoin over de afgelopen zes maanden. Bron: Tradingview

Er bestaat een enorm vertrouwen in de toekomst van grote tokens als Bitcoin. Dit is terug te zien in de koers van de token zelf (zie bovenstaande grafiek), maar ook in de waarde van Bitcoin futures. Op 28 november stegen de Bitcoin futures met liefst 23%. Gebruikers waren dus bereid om een groot bedrag te betalen voor lange termijn futures met hefboomwerking: een teken dat het vertrouwen groot is.

Crypto Tony, een belangrijke online Bitcoin analist, liet al weten dat hij denkt dat deze week de $40.000 gehaald kan worden. Ook tweette hij onderstaand bericht, waaruit blijkt dat er door crypto whales flink ingeslagen is.

Nu heeft Tony zijn sporen zeker verdiend in de cryptowereld, dus het is geen verkeerd idee om de handelskeuzes van deze investeerder te volgen. Toch zal bij een snelle groei van Bitcoin mogelijk een investering in een andere, op Bitcoin gebaseerde, token beter kunnen zijn. Graag stellen we BTC Minetrix en de BTC ETF Token aan je voor.

BTC ETF Token – crypto wordt extra bullish bij goed ETF nieuws

De BTC ETF Token ($BTCETF) is een nieuwe token met bijzondere tokenomics, die het voor investeerders mogelijk maakt om extra te profiteren van goed nieuws rondom Bitcoin ETF aanvragen. Het team achter deze token heeft vijf momenten uitgezocht, waarmee tijdens een crypto rally de BTCETF extra bullish gemaakt wordt.

De nieuwe crypto zal namelijk beginnen met 2,1 miljard tokens en een transaction tax van 5%. Wanneer er bullish nieuws rondom spot Bitcoin ETF’s is, bijvoorbeeld de lancering van een dergelijk beursproduct, zal 5% van de tokens geburned worden en komt 1% van de tax te vervallen. Uiteindelijk zal 25% geburned worden en zal er geen transaction tax meer zijn, op het moment dat de vijf mijlpalen gehaald zijn.

Daarnaast kent de token ook nog eens uitstekende stakingmogelijkheden, die erin voorzien dat 25% van het totaal aantal tokens via smart contracts uitgekeerd zal worden.

Investeerders hebben wel oren naar dit bijzondere project, dat de potentie heeft om vroege kopers exponentiële gains te bezorgen. Nu gedacht wordt dat in januari al de eerste Bitcoin ETF’s op de beurs komen, is het verstandig om snel mogelijk te investeren. In de presale werd tot nu toe al $2 miljoen opgehaald voor dit ambitieuze project. In de huidige fase van de presale kosten tokens $0,006 per stuk.
Nu naar Bitcoin ETF"}" data-sheets-userformat="{"2":4993,"3":{"1":0},"10":2,"11":3,"12":0,"15":"Arial"}">

Bitcoin Minetrix

Twijfel je tussen een investering in een nieuwe token of in de klassieke Bitcoin? Met Bitcoin Minetrix, een nieuwe crypto met een revolutionair stake-to-mine mechanisme, heb je in principe allebei.

Bitcoin Minetrix werkt als volgt: door de token te kopen en te staken, vergaar je credit waarmee je toegang hebt tot de mining cloud van het platform. Door op deze mining cloud in te loggen mine je Bitcoin.

Cloud mining is niet nieuw, maar dit platform maakt het wel als eerste mogelijk om volledig gedecentraliseerd en zonder extra kosten deel te nemen aan dit proces. Bitcoin Minetrix is tevens eerlijk en open over de opbrengsten die je vanuit de cloud mine mag verwachten.

Het positieve nieuws rondom Bitcoin ETF’s maakt het aantrekkelijk om nu al met minen te beginnen. Daarom kan het verstandig zijn zo snel mogelijk in deze nieuwe token te stappen. Hoe meer mensen zich bovendien interesseren in Bitcoin Minetrix, hoe hoger de waarde van de BTCMTX token zelf: zo heb je een dubbel verdienmodel, bij deze token die misschien wel de volgende crypto hype wordt.

Al meer dan $4,5 miljoen werd opgehaald voor dit ambitieuze en bijzondere nieuwe project. Tokens kosten momenteel slechts $0,0119 per stuk. Deze prijs kan na de exchange listing echter snel oplopen.
Nu naar Bitcoin Minetrix"}" data-sheets-userformat="{"2":4993,"3":{"1":0},"10":2,"11":3,"12":0,"15":"Arial"}">

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

    Door: Tristan Fleerkate

    Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek ha...