BlackRock Bitcoin ETF is populair, alweer $20 miljard in het fonds

1293 totale weergaven
Wall Street crypto

Amerikaanse spot Bitcoin-ETF’s zijn weer ‘hot’ in de huidige markt die op hol geslagen is. De beleggingsproducten noteerden dinsdag $422,5 miljoen aan netto-instroom. Dat is sterkste handelsdag voor deze ETF’s in een maand tijd. Opvallend is dat het iShares Bitcoin Trust van BlackRock $260 miljoen van bitcoin-investeerders wist aan te trekken. Dat is ruim de helft van het dagtotaal.

BlackRock Bitcoin ETF is populair

Het is de achtste opeenvolgende dag van positieve netto-instroom voor Amerikaanse spot Bitcoin-ETF’s, met een totaal van $422,5 miljoen, en het is de best presterende dag sinds 5 juni. Dat blijkt uit data van Farside Investors.

Het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund noteerde de op een na grootste instroom onder Amerikaanse spot Bitcoin-ETF-uitgevers met $61,1 miljoen, gevolgd door de ARK 21Shares Bitcoin ETF op de derde plaats met $29,8 miljoen. De VanEck Bitcoin ETF en Invesco Galaxy Bitcoin ETF zagen ook instromen boven de $20 miljoen, terwijl de door Grayscale, Hashdex en WisdomTree uitgegeven spot Bitcoin-ETF’s geen instroom registreerden.

Bitcoinvoorraad van $20 miljard

De Bitcoinvoorraad van BlackRock is nu weer gewaardeerd boven de $20 miljard na de laatste aankoop van 4.004 Bitcoin en de 3% prijsstijging van Bitcoin. Het fonds overschreed voor het eerst $20 miljard aan beheerd vermogen eind mei, toen Bitcoin snel de $70.000 naderde. Daarmee is BlackRock het grootste Bitcoin-ETF ter wereld.

Volgens Nate Geraci is er sprake van een nieuwe mijlpaal. Hij uit ook kritiek op de suggestie dat alleen “degen retail” investeerders Bitcoin-producten kopen. Degen retail staat voor ‘onverantwoordelijke’ particulieren die crypto kopen en er andere handelswaarden op na laten dan de professionals op Wall Street.

Dit komt twee dagen nadat Larry Fink, CEO van BlackRock, Bitcoin omschreef als een “legitiem” financieel instrument dat bescherming biedt tegen inflatie. De recente daling was onder meer een gevolg van miljardenverkopen van de Duitse overheid en de miljardengelden die de beheerders van de failliete beurs Mt.Gox gaan uitkeren aan gedupeerde klanten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...